23.12.2009. / 13:50

Autor: Totalsport

Ribery: Iako sam musliman, i dalje slavim Božić

Njemački Bild je u predbožićno vrijeme donio priču o najvećoj zvijezdi minhenskog Bayerna, Francuzu Francku Riberyju, kojeg ističe kao dobar primjer za međureligijsku solidarnost

Franck RiberyFranck RiberyNjemački Bild je u predbožićno vrijeme donio priču o najvećoj zvijezdi minhenskog Bayerna, Francuzu Francku Riberyju, kojeg ističe kao dobar primjer za međureligijsku solidarnost.

Bayernov je nogometaš, kao što je poznato, zbog supruge Wahibe, porijeklom Alžirke, prešao na islam. Uzeo je i muslimansko ime Bilal i svaki se dan pet puta moli. No, nije zanemario ni svoju nekadašnju vjeru.

- Slavim i Božić s cijelom svojom obitelji. Moji su roditelji vrlo tradicionalni. Iako sam se prebacio na islam, i dalje poštujem kršćansku religiju svoje majke i oca. A i za moje kćeri Hiziyu i Shahinez je vrlo lijepa i važna tradicija dobivanja božićnih poklona. To im ne bih mogao oduzeti - rekao je Ribery.

A za Božić francuski nogometaš ima samo jednu želju.

- Želim da moje koljeno izdrži sve napore i da budem u mogućnosti zaigrati za Bayern što je moguće prije.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika