23.12.2009. / 22:59

Autor: Totalsport

Trostrukoj ruskoj olimpijskoj pobjednici dvogodišnja suspenzija

Julija Čepalova, ruska trostruka olimpijska pobjednica u skijaškom trčanju, na dan svog 33. rođendana (23. prosinca) primila je vijest o dvogodišnjoj zabrani nastupa zbog pozitivnog doping testa

Julija ČepalovaJulija ČepalovaJulija Čepalova, ruska trostruka olimpijska pobjednica u skijaškom trčanju, na dan svog 33. rođendana (23. prosinca) primila je vijest o dvogodišnjoj zabrani nastupa zbog pozitivnog doping testa.

Čepalova je u siječnju ove godine bila pozitivna na zloglasni krvni doping EPO na natjecanju Svjetskog kupa u Italiji.

- Upravo smo primili vijest od Međunarodne skijaške federacije u kojoj se navodi da je Čepalova kažnjena dvogodišnjom zabranom natjecanja, koja važi od kolovoza 2009. godine - izvijestio je predsjednik Ruske skijaške federacije Vladimir Loginov.

Čepalova je još ranije tvrdila da nije uzimala nikakva nedopuštena sredstva, a prošlog mjeseca napisala je i pismo Jacquesu Roggeu, predsjedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC), u kojem se klela na svoju nevinost.

Čepalova je osvajačica triju zlatnih olimpijskih medalja i to s trojih Olimpijskih igara. U Naganu 1998. osvojila je zlato na 30 kilometara slobodnim stilom, u Salt Lake Cityju 2002. godine u individualnom sprintu, a u Torinu 2006. godine u štafeti 4x5 kilometara.

Planirala je i nastup na Igrama u Vancouveru ove zime, ali od toga, kako sada stvari stoje, neće biti ništa. Nada za Čepalovu, ipak, još postoji, jer je najavila žalbu Međunarodnom sportskom sudu (CAS).

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika