24.12.2009. / 07:44

Autor: Hina

Pahor: Iskoristili smo trenutak s Hrvatskom i od problema napravili šansu

"Iskoristili smo pravi trenutak da riješimo to pitanje, sada imamo odlične odnose sa svim državama i kontakte sa svim čelnicima u regiji, a to je važno za našu geopolitičku poziciju", rekao je Pahor

Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u srijedu da je njegova vlada u ovoj godini potpisavši arbitražni sporazum s Hrvatskom "od problema napravila šansu" jer je riješila dugogodišnji granični spor i ojačala svoju poziciju u međunarodnoj zajednici.

"Iskoristili smo pravi trenutak da riješimo to pitanje, sada imamo odlične odnose sa svim državama i kontakte sa svim čelnicima u regiji, a to je važno za našu geopolitičku poziciju", rekao je Pahor u govoru tijekom proslave državnog praznika Dana samostalnosti.

Pahor je rekao da o toj činjenici trebaju voditi računa i građani kad na savjetodavnom referendumu budu odlučivali za ili protiv arbitražnog sporazuma.

Vezane vijesti

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Pahor izgubio, na čelu Socijalnih demokrata Igor Lukšič

Slovenski Socijalni demokrati (SD) na izbornom su kongresu u Kočevju u subotu za svog novog predsjednika izabrali Igora Lukšiča koji je u drugom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika