24.12.2009. / 08:33

Autor: Hina

U zračnom napadu u Jemenu ubijena 34 pripadnika Al Kaide

"Napad je izveden u trenutku okupljanja više desetaka članova Al Kaide u planinskom području pokrajine Šabva", rekao je neimenovani sigurnosni izvor

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTrideset četiri navodna pripadnika Al Kaide ubijena su u zračnom napadu vojske u četvrtak u zoru na mjesto sastanka ekstremističke mreže u pokrajini Šabva, 650 km istočno od Sane, doznaje se od izvora službi sigurnosti.

"Napad je izveden u trenutku okupljanja više desetaka članova Al Kaide u planinskom području pokrajine Šabva", rekao je neimenovani sigurnosni izvor.

Sastanku je bio nazočan i šef Al Kaide na arapskom poluotoku Naser Al-Vajči, dodao je taj izvor i naveo da su među ubijenima i neki čelnici skupine.

Taj izvor za sada nije mogao precizirati što se dogodilo s Al-Vajčijem, ali je dodao da su među ubijenima Saudijci i Iranci nazočni na sastanku. Nije preciziran broj ubijenih.

Ta operacija je izvedena tjedan dana nakon prvog zračnog napada vojske u kojem je ubijeno 30 aktivista Al Kaide u pokrajini Abjan kada je uhićeno više od 30 pripadnika te mreže.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika