13.09.2002. / 00:00

Autor: Norman Müller

ŠPANJOLSKA – NOGOMET

REKORDNI TRANSFER RONALDOVE SUPRUGE

...

MADRID: Nakon što je najbolji brazilski nogometaš Ronaldo – nakon dugog natezanja – uspješno ostvario svoj transfer iz milanskog nogometnog kluba “Inter” u najbolji španjolski klub “Real Madrid”, sada je i njegova supruga Milene Domingues, koja se također bavi nogometom, napravila sličan – za prilike u ženskom nogometu – izvanredan transfer. Ta izuzetno talentirana 23-godišnja nogometašica, koja – za razliku svojeg muža napadača – igra na mjestu vezne igračice, pristupila je madridskom nogometnom klubu “Atletico Madrid” za rekordnu sumu od 310.000 dolara, što je za ženske prilike dosad najveći transfer zabilježen na svijetu. Uobičajeno nogometašice prelaze iz jednog u drugi klub za deset puta manje sume.

Milene Domingues koja se rodila 1979. godine u Sao Paulu, počela se baviti nogometom u Brazilu, a postala je poznata ne samo po svojoj igri na terenu, nego i zbog svoje ljepote, pa je radila i kao fotomodel. Ona je 1997. godine ušla u “Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda”, jer je 55.197 puta udarila loptu prije, nego što je ona pala na zemlju. Udala se za Ronalda 1999. godine, te godinu dana kasnije rodila sina. Budući da je on igrao za milanski “Inter” i ona je nastavila karijeru u ženskom talijanskom nogometnom klubu “Fiamma” iz Monze.

Sada, kada je Ronaldo otišao u Madrid, bilo je za očekivati da i ona promijeni klub. U talijanskom klubu, gdje je ona bila glavna igračica, nisu joj radili problema, a među španjolskim klubovima je za nju bila velika zainteresiranost, pa su se osim “Atletica” za nju borili i drugi madridski klubovi, posebno “Rayo Vallecano”. Oko njenog transfera pregovarao je osobno Ronaldo, te je on dogovorio ovaj prijelaz u “Atletico”.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika