27.12.2009. / 19:55

Autor: Hina

GONG: Izbori protekli bez većih problema

GONG-u su danas i jučer prijavljena kršenja izborne šutnje, što se odnosi na više kandidata: Milana Bandića, Andriju Hebranga, Ivu Josipovića, Damira Kajina, Dragana Primorca, Vesnu Pusić i Nadana Vidoševića

GONG nije zabilježio veće probleme tijekom glasovanjaGONG nije zabilježio veće probleme tijekom glasovanjaGONG je u priopćenju o tijeku izbornog dana do 19 sati ocijenio da su i otvaranje biračkih mjesta i izborni tijek na većini promatranih biračkih mjesta bili mirni i u skladu s propisanim postupkom, bez većih kršenja izbornog procesa.

GONG svoja zapažanja o izbornom danu temelji na dojavama svojih promatrača te na anonimnim prijavama građana. Do 19 sati GONG je zaprimio izvješća sa 644 biračka mjesta.

Promatrači dosadašnji rad biračkih odbora ocjenjuju dobrim, a suradnja GONG-a s biračkim odborima, izbornim povjerenstvima i DIP-om bila je uglavnom korektna.

Slabi odaziv i manji broj kritičnih situacija

GONG-ovi promatrači izvješćivali su tijekom dana i o nešto slabijem odzivu birača, a dojavili su i o manjem broju kritičnih situacija.

Iz BiH su zaprimljene dojave promatrača da se na biračkim mjestima stvaraju gužve zbog procedure izdavanja prethodne suglasnosti i potvrda za glasovanje.

GONG je tijekom dana zaprimio i popriličan broj poziva građana u vezi s glasovanjem bolesnih i nemoćnih osoba te prijave kršenja izborne šutnje, ali bilo je i dojava o teškoćama u vezi s biračkim popisom.

Ipak građani su najviše pozivali u vezi s mogućnosti glasovanja izvan mjesta prebivališta budući da nisu znali da je prošao rok u kojem su se trebali prijaviti. Primjećujemo da građani nisu bili dovoljno informirani kako ostvariti biračko pravo u slučaju izbivanja iz mjesta prebivališta na izborni dan, pa dio birača nije mogao ostvariti svoje biračko pravo, kaže se u priopćenju.

GONG-u su danas i jučer prijavljena kršenja izborne šutnje, što se odnosi na više kandidata: Milana Bandića, Andriju Hebranga, Ivu Josipovića, Damira Kajina, Dragana Primorca, Vesnu Pusić i Nadana Vidoševića.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika