27.12.2009. / 20:34

Autor: Marko Biočina

Maček: Treba zabraniti ankete mjesec dana prije izbora

"Njegov bi rezultat bio bolji da se nije morao boriti protiv mnogih", rekla je premijerka na zamolbu da komentira rezultate izlaznih anketa, a na pitanje tko su ti mnogi odgovorila je "znate na što mislim"

Andrija Hebrang i Jadranka Kosor (Foto: T. Smoljanović)Andrija Hebrang i Jadranka Kosor (Foto: T. Smoljanović)Ratko Maček, šef izborne kampanje Andrije Hebranga smatra je da 30-ak posto glasova koje je prema izlaznim anketama osvojio Ivo Josipović sav potencijal ljevice, dok je centar osvojio tek 10-ak posto.

Osvrnuo se i na predsjedničku kampanju Vesne Pusić za koju smatra da je bila veoma 'europska i uljuđena kroz koju je doživjela potpunu političku rehabilitaciju' te mu nije jasno zašto ona nije zadovoljna rezultatima.

No, zato je veoma zadovoljan rezultatima Andrije Hebranga.

"Otkad se ja bavim političkim marketingom, ankete nikad nisu bile točne. Smatram da bi ih trebalo zabraniti mjesec dana prije izbora. Također, smatram da bi trebalo povećati prag koji je potrebno prijeći za predaju kanidature jer je trenutnih 10 tisuća potpisa potpore lakrdija", smatra Maček.

Kosor uvjerena u Hebrangovu pobjedu

I premijerka Jadranka Kosor pojavila se u izbornom stožeru Andrije Hebranga kako bi mu iskazala svoju potporu. Na pitanje novinara o tome da li je njezin poziv za konsolidaciju stranke i zajedničku podršku kandidatu Hebrangu urodila plodom, zadovoljno je rekla da je.

"Njegov bi rezultat bio bolji da se nije morao boriti protiv mnogih", rekla je premijerka na zamolbu da komentira rezultate izlaznih anketa, a na pitanje tko su ti mnogi odgovorila je "znate na što mislim". Uvjerena je da će upravo Hebrang postati novi predsjednik, a ona se nada da će s novim predsjednikom vrlo dobro surađivati.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika