28.12.2009. / 10:50

Autor: Totalsport

Mladen Petrić: Zaključao sam navijače HSV-a u svom srcu

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije i Bundesligaša HSV-a, Mladen Petrić (28), dao je intervju tiražnom njemačkom dnevniku Bildu

Mladen PetrićMladen PetrićNapadač hrvatske nogometne reprezentacije i Bundesligaša HSV-a, Mladen Petrić (28), dao je intervju tiražnom njemačkom dnevniku Bildu.

"Planine, snijeg i led dokle pogled seže. U jednom švicarskom skijalištu Mladen Petrić provodi aktivni odmor u krugu obitelji", započinje teskt u Bildu pod naslovom "Zaljubljeni Petrić".

- Sa mnom je plan vježbi koje već danima radim. Na svim mi poljima nešto nedostaje nakon ozljede gležnja (operiran desni gležanj, op.a.), a do početka nastavka sezone i utakmice protiv Freiburga 16. siječnja želim biti u potpunosti spreman - veli Petrić.

* Nogometna 2009. godina primiče se kraju. Što je za Vas bio njen vrhunac?

- Kada sam se naježio u povratničkoj utakmici. Cijeloga ću života pamtiti kako su me navijači HSV-a dočekali pljeskom u utakmici protiv bečkog Rapida. Bilo je to jednostavno super.

Podsjetimo, Petrić je odigrao posljednjih petnaestak minuta za njemačku momčad u proboju u šesnaestinu finala Europa lige (2-0). U prvenstvenoj utakmici protiv Herthe odigranoj 4. listopada pretrpio ozljedu peronealnog mišića udarcem u vanjski dio desnog gležnja. Samo tri dana kasnije u Baselu je bio podvrgnut operaciji gležnja, nakon čega je uslijedio rehabilitacijski program koji, očito je, i danas traje.

* Je li taj potez navijača promijenio Vaš odnos s njima?

- Moja ljubav prema njima time se dodatno produbila. Zaključao sam ih u svojem srcu i u potpunosti se mogu poistovjetiti s njima. To je za mene poseban osjećaj.

* Unatoč mnogobrojnim ozljedama HSV je na visokom četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice. Razmišljati li o tome što bi bilo da se sudbina nije poigrala vama?

- Ne, to nervira i vodi do nepotrebnog rasipanja energije.

* Konkretno pitanje. Može li HSV postati prvakom?

- Ne sanjam o naslovu prvaka, loptu moramo spustiti na zemlju. U Bundesligi ovoliko konkurenata za naslov nije bilo već godinama, pa mislim da će biti lakše izboriti polufinale Europa lige nego se na kraju sezone plasirati u Ligu prvaka.

* Vaše mišljenje o senzacijama sezone?

- Schalke me uvjerio u kvalitetu, a i Mainz je u velikoj seriji.

* A, koji Vas je suigrač iz HSV-a najviše iznenadio?

- Tomas Rincon je po meni najveće iznenađenje. Pokušava se uklopiti, u svlačionici već priča ponešto na njemačkom jeziku, a na terenu je i više nego konkretan. Drago mi je što je uspio kod nas i što mu je dan novi ugovor - zaključio je Petrić.

Vezane vijesti

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Wolfsburg doveo prvog strijelca nizozemske lige

Dosadašnji član Heerenveena Bas Dost novo je pojačanje njemačkog Wolfsburga. Dvadesettrogodišnji nizozemski napadač prošle je sezone postigao 32… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika