28.12.2009. / 12:25

Autor: Totalsport

Nakon 11 godina svađe pomirili se Zico i Romario

Brazilske nogometne legende Zico i Romario nakon jedanaest godina verbalnih i sudskih sukoba zakopali su "ratnu sjekiru". Dogodilo se to na humanitarnoj utakmici u koju su ušli ruku pod ruku

ZicoZicoBrazilske nogometne legende Zico i Romario nakon jedanaest godina verbalnih i sudskih sukoba zakopali su "ratnu sjekiru". Dogodilo se to na humanitarnoj utakmici u koju su ušli ruku pod ruku.

Zico je organizirao susret humanitarnog karaktera naziva "Utakmica zvijezda" na Maracani u Rio de Janeiru pred oko 73.000 tisuće nazočnih na kojoj je, i to u istome dresu kao i organizator, nastupio Romario. Igralo se za pomoć obitelji preminulom vrataru Flamenga Ze Carlosu, te za pomoć Washingtonu, bolesnom nekadašnjem Fluminenseovom napadaču. Sakupljeno je 143.835 američkih dolara.

Susret između "Flamenga" i "Zicovih prijatelja" završen je rezultatom 5-5 uz tri gola organizatora utakmice i dva Romarijeva za "Flamengo". Moraes, Felipe Adao, Alcindo, Djalminha i Falcao bili su strijelci za suparničku stranu.

Njihov sukob započeo je 1998. godine kada je Zico, tada sportski direktor brazilske nogometne reprezentacije, stopirao Romarijev odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Francuskoj uz tvrdnju da napadač nije dovoljno spreman za napore Mundiala na kojem je "seleçao" izgubio finale od Francuske. Domaćini su se, podsjetimo, finala domogli pobjedom protiv na kraju trećeplasirane Hrvatske.

Romario se tada vraćao u formu nakon ozljede mišića, te je neposredno prije odlaska u Francusku ispao iz kruga kandidata za nastup na SP-u. Nije to oprostio Zicu čija je riječ tada (kao i sada) imala težinu, te mu se revanširao posprdnom karikaturom na vratima toaleta u svom noćnom klubu koji je doveo do sudskog procesa dviju strana.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika