28.12.2009. / 14:41

Autor: Martina Čizmić

Video: Google ulazi u utrku: U siječnju predstavlja svoj smartphone

Wall Street Journal je objavio i kako je Google u pregovorima sa nekoliko američkih mobilnih operatera ne bi li im ponudio aparate po povoljnijim cijenama ukoliko ih budu vezali uz određene pretplatničke pakete

Googleov Nexus One trebao bi imati ekran osjetljiv na dodir poput većine novijih smartphoneaGoogleov Nexus One trebao bi imati ekran osjetljiv na dodir poput većine novijih smartphoneaTržište mobilnih telefona iz godine u godinu postaje sve zanimljivije i tvrtkama koje primarno ne proizvode takve uređaje. Nakon što se u igru sa vlastitim smartphoneom uključio Apple i pobrao lovorike, istim putem planira i Google.

Tvrtka koja se primarno bavi pretraživanjem interneta, a prošle je godine predstavila i vlastiti operativni sustav za mobilne telefone Android, navodno bi krajem siječnja trebala predstaviti svoj smartphone koji za sada nosi ime Nexus One.

Prema još uvijek neslužbenim informacijama koje su procurile iz Googlea, Nexus One bi se u početku prodavao neovisno o operaterima, što bi značilo da će morati smanjiti cijenu kako bi bio konkurentan. Za sada se barata sa cijenom od 199 dolara, no moguće je da ona bude i niža.

Putem Appleovog iPhonea

Wall Street Journal je objavio i kako je Google u pregovorima sa nekoliko američkih mobilnih operatera ne bi li im ponudio aparate po povoljnijim cijenama ukoliko ih budu vezali uz određene pretplatničke pakete. Slično je bilo na početku i sa Appleovim iPhoneom.

Neki američki mediji izvijestili su kako će Nexsus izrađivati tajvanski proizvođač mobilnih telefona HTC koji već dulje vremena surađuje sa Googleom.

Google će prije prodaje Nexus isprobati interno, kod svojih zaposlenika, a tek nakon testiranja i pustiti ga u javnost.

No, kritičari upozoravaju kako si Google ne smije postaviti previsoke ciljeve kako ne bi prokockao svoj ugled internetskog pretraživača na tržištu mobilnih telefona na kojem vlada oštra konkurencija.

Vezane vijesti

Lenovov prvi pametni telefon s tehnologijom Intel Inside na kineskom tržištu

Lenovov prvi pametni telefon s tehnologijom Intel Inside na kineskom tržištu

Tvrtke Intel Corporation i Lenovo Group danas su objavile da je na kineskom tržištu dostupan model Lenovo LePhone K800, Lenovov prvi pametni telefon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika