28.12.2009. / 23:53

Autor: Ana Smrečki

Josipovića birači koštali 5,5 kuna po glavi, a Bandića čak četiri puta više

Rekorder po broju plaćenog glasa je 'dečko s Trešnjevke' Boris Mikšić koji je svoga glasača platio čak 72 kune. Najjeftinije je prošao Josip Jurčević, kojega su birači stajali tek 2,8 kuna po osobi

Bandić i Josipović na TV sučeljavanjuBandić i Josipović na TV sučeljavanjuNakon analize izbornih rezultata, mediji su se bacili u financijsku računicu na temu koliko su predsjednički kandidati u kampanji u prosjeku potrošili na svoje glasačae. Pa krenimo redom. Jutranji list koristio se iznosima koje su kandidati sami prijavili Državnom izbornom povjerenstvu. Do izračuna se došlo tako da se svota novca koja je potrošena u kampanji podijelila s brojem glasača koji su za njih glasovali.


Među jeftinijima Pusić, Tuđman i Kajin

Tako su SDP-ovog Ivu Josipovića birači koštali 5, 5 kuna, a njegovog protukandidata i suparnika u drugom krugu čak četiri puta više, odnosno 24 kune. Skupe glasače imali su i Vesna Škare Ožbolt koja je za svoje birače morala izdvojiti 40 kuna te Dragan Primorac koji je za glasače izdvojio 38 kuna. Slavko Vukšić svoje je rijetke glasače platio 26 kuna, Nadan Vidošević 22 kune, a Andrija Hebrang 20 kuna.

Među jeftinijim glasačima su oni Vesne Pusić, koji su HNS-ovu predsjedničku kandidatkinju stajali 20 kuna. Miroslav Tuđman platio je 13,6 kuna po biraču, a Damir Kajin tek 7,5 kuna. Rekorder po broju plaćenog glasa je 'dečko s Trešnjevke' Boris Mikšić koji je svoga glasača platio čak 72 kune. Najjeftinije je prošao Josip Jurčević, kojega su birači stajali tek 2,8 kuna po osobi.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.09. 09:16

cista laz Mesic jos ni dan danas nije polozija racune ,,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika