29.12.2009. / 14:16

Autor: Martina Čizmić

Prva istraživanja drugog kruga: Josipović uvjerljivo vodi

Čak bi 52,2 posto ispitanika odabralao Ivu Josipovića, dok bi samo 14,7 posto odabralo Milana Bandića

Milan Bandić i Ivo Josipović (Fotomontaža)Milan Bandić i Ivo Josipović (Fotomontaža)Agencija TotusOpiniometar provela je prvo istraživanje javnog mnijenja drugog kruga predsjedničkih izbora u kojem se za mjesto predsjednika Hrvatske natječu Ivo Josipović i Milan Bandić. Istraživanje je provedeno na uzorku od 1500 građana.

Zanimljivo je da unatoč prognozama analitičara o malom odazivu u drugom krugu, čak 61 posto ispitanih planira izaći na glasanje 10. siječnja.

Za razliku od rezultata anketa u prvom krugu, kada je razlika među kandidatima bila relativno mala, u drugom krugu stvari su puno jasnije. Čak bi 52,2 posto ispitanika odabralao Ivu Josipovića, dok bi samo 14,7 posto odabralo Milana Bandića.

Treba istaknuti da je više od trideset posto ispitanih još uvijek neodlučno i oko njih će se najvjerojatnije voditi velika borba. Upitno je i može li Milan Bandić u samo dva tjedna nadoknaditi tako veliku razliku u glasovima.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
29/12/09

natasasi, 29.12.09. 15:31

U prošlom krugu nisam glasala za Josipovića (glasala sam za Vesnu Škare Ožbolt) ali sad hoću jer ako je alternativa Milan Bandić onda alternative - nema! Hvala Bogu da i većina ovako razmišlja! Ali svejedno trebamo svi izaći na izbore i pobrinuti se da nas taj klaun i lopov Milan Bandić ne sramoti po svijetu!


registracija
30/9/09

davor12345, 29.12.09. 16:36

Tako je Natasasi!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika