29.12.2009. / 15:10

Autor: Ana Smrečki

Mesić: 'Bandić laže! Neka pročita izvješće, nije na engleskom'

Ipak tvrdi da je odavno poznato koga Sanader podržava. "Očito je da Sanader na Pantovčaku više priželjkuje Bandića nego Josipovića, to i imala djeca znaju", ustvrdio je predsjednik na odlasku

Aktualni predsjednik Mesić i predsjednički kandidat BandićAktualni predsjednik Mesić i predsjednički kandidat BandićPredsjednik na odlasku danas se osvrnuo na najnovije optužbe predsjedničkog kandiata Milana Bandića, na međusobne optužne Bandića i Josipovića tko je čiji 'daljinski upravljač', ali i na Hrvoja Petrača, za kojeg mnogi tvrde da je finacirao Mesićevu kampanju.

Na pitanje novinara koji su se okupili na Pantovčaku 'tko je čiji daljinski upravljač, Milan Bandić Sanaderov ili Ivo Josipović Milanovićev', Mesić je odgovorio u svom prepoznatljivom stilu. "Radi se o međusobnim prepucavanjima bez podloge jer budući predsjednik ne smije biti na ničijem daljinskom upravljaču. Kad bi netko bio vezan za neku stranku, to bi vi novinari odmah otkrili jer predsjedniku Ustav to strogo zabranjuje", pojasnio je Mesić.

'Žao mi je što Bandić laže'

Ipak tvrdi da je odavno poznato koga Sanader podržava. "Očito je da Sanader na Pantovčaku više priželjkuje Bandića nego Josipovića, to i imala djeca znaju", ustvrdio je predsjednik na odlasku. Mesić je odgovorio i na optužbe predsjedničkog kandidata Milana Bandića 'da ni nakon deset godina na čelu države nije objavio imena donatora svojih predsjedničkih kampanja'.

"Žao mi je što taj gospodin laže. On kaže da je sudjelovao u obje moje kampanje, to nije istina. U mojoj prvoj predsjedničkoj kampanji SDP je bio protiv mene, a tek u drugoj me podržavao. Milan Bandić je bio član te stranke i morao bi znati da sam zatražio neovisnu reviziju svih donacija. Ta revizija je dostupna svima, ne na engleskom već hrvatskom jeziku", poručio je Mesić pomalo prkosno nezavisnom predsjedničkom kandidatu koji se s Josipovićem bori u drugom izbornom krugu.

Petrač mi nije finacirao kampanju

Požalio se i da je imao problema sve dok nije dokazao da Hrvoje Petrač nije ni jednom kunom sudjelovao u financiranju njegovih predsjedničkih kampanja. "Moji službeni kritičari su dugo spekulirali da me on financira pa sam dva mandata morao objašnjavati da to nema veze s istinom. Zbog toga sam savjetovao Bandiću da pripazi da mu financije budu maksimalno transparentne ako misli pobijediti na izborima", pojasnio je Mesić, koji se na kraju zapitao 'zašto se taj gospodin uopće ljuti'.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 29.12.09. 17:42

Stipe poliglot.Samo bedakima nije jasno da Mesić cijeli svoj mandat radi iste greške.Uvijek proziva ono što i sam nezna.To je još iz vremena kada je i sam pjevao Ustaške pjesme,a kasnije Đapiću zamjerao, Za dom spremni.Aaaa Mesić,nije on kriv, oni koji su glasali za njega trebaju se pitati
gdje su se izgubili.


registracija
8/8/09

tovar62, 29.12.09. 22:19

tko je tebi Stipe u Hagu prevodija????????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika