29.12.2009. / 17:48

Autor: Totalsport

Safet Sušić naslijedio Ćiru na klupi BiH reprezentacije

Nasljednik Miroslava Ćire Blaževića na klupi BiH nogometne reprezentacije je Safet Sušić (54), potvrdili su u utorak tamošnji mediji

Safet SušićSafet SušićNasljednik Miroslava Ćire Blaževića na klupi BiH nogometne reprezentacije je Safet Sušić (54), potvrdili su u utorak tamošnji mediji.

Sušić je izabran za izbornika na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasnom odlukom svih trinaest prisutnih članova.

Protukandidate je imao u Sergeju Barbarezu, Ljupku Petroviću i Blažu Sliškoviću.

Safet Sušić je nogometnu karijeru započeo u Krivaji iz Zavidovića, nakon čega je prešao u Sarajevo (1973.-1982.) gdje je ostavio dubok trag kao jedan od najboljih igrača u klupskoj povijesti (350 utakmica, 250 golova).

Uspješan je bio i kao ofenzivni veznjak PSG-a (1983.-1991.) s kojim je osvojio francusko prvenstvo i kup. Karijeru nogometaša je završio kao 37-godišnjak u francuskom Red Staru.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je od 1977. do 1990. godine, te je postigao 21 gol u 51 nastupu.

Trenersku karijeru započeo je 1994. na klupi Cannesa, a potom je trenirao nekoliko momčadi iz Turske (Rizespor, Ankaraspor, Ankaragücü, Istanbulspor i Konyaspor) i Saudijske Arabije (Al-Hilal).

- Mjesto izbornika BiH reprezentacije nuđeno mi je mnogo puta, a sada kada imamo dobru reprezentaciju čast mi je i prihvatiti se te funkcije - kazao je Sušić.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika