31.12.2009. / 12:53

Autor: Hina

DIP Bandiću i Josipoviću: Do 3. siječnja dostavite izvješća o troškovima kampanje

DIP u priopćenju napominje da će se u nedjelju, 10. siječnja za predsjednika Republike u drugom izbornom krugu natjecati SDP-ov kandidat Ivo Josipović i nezavisni kandidat Milan Bandić, koje poziva da, kao što su to učinili u prvom krugu, prijevremeno izvješće o troškovima kampanje dostave i za drugi krug

Državno izborno povjerenstvo (DIP) predsjedničke je kandidate Ivu Josipovića i Milana Bandića danas podsjetilo na zakonsku obvezu da mu najkasnije sedam dana prije drugog kruga predsjedničkih izbora dostave prijevremena izvješća o visini i izvorima novca koji su prikupili za financiranje predizborne kampanje.

DIP u priopćenju napominje da će se u nedjelju, 10. siječnja za predsjednika Republike u drugom izbornom krugu natjecati SDP-ov kandidat Ivo Josipović i nezavisni kandidat Milan Bandić, koje poziva da, kao što su to učinili u prvom krugu, prijevremeno izvješće o troškovima kampanje dostave i za drugi krug.

"Slijedom navedenoga, pozivamo vas da Povjerenstvu dostavite dopunu prijevremenog izvješća o visini i izvorima sredstava prikupljenima za troškove izborne promidžbe što je moguće prije, a najkasnije do 3. siječnja 2010.", kažu u DIP-u.

Napominju da obrazac spomenutog izvješća, koje su dostavili izbornim stožerima predsjedničkih kandidata, nije obvezatan i da ga kandidati mogu i ne moraju koristiti, ali i ističu da u svom izvješću moraju navesti "barem onaj minimum sadržaja na koji upućuje obrazac Državnog izbornog povjerenstva". To, ističu u DIP-u, u svakom slučaju obuhvaća podatke o izvorima sredstava - dakle ime i prezime, odnosno naziv tvrtke i sjedište darovatelja - zajedno s iznosom donacije.

"Transparentnost i provjerljivost financiranja konkretne izborne promidžbe zahtijeva da se odmah i na siguran način javnost izvijesti o svim izvorima prikupljenih sredstava (o donacijama) te da javnost može, isto tako, odmah i na siguran način steći saznanja o istinitosti takvog izvješća", zaključuje u priopćenju predsjednik DIP-a Branko Hrvatin.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 01.01.10. 19:08

Bandic govori o stednji a Zagreb je zbog njega zatrpan dugovima!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika