13.09.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

TRŽIŠTE RADA

NA POMOLU PRVA PRIVATNA BURZA RADA ALI BEZ INTERESA ZA NEZAPOSLENE

NA POMOLU PRVA PRIVATNA BURZA RADA ALI BEZ INTERESA ZA NEZAPOSLENE

Ministarstvo rada i socijalne skrbi zaprimilo je zahtjev poduzetnika Nenada Bakića da mu se dopusti posredovanje u zapošljavanju prema odredbama novog Zakona o zapošljavanju. Zadovolji li sve formalne uvjete, njegovo bi poduzeće postalo prva privatna burza rada na hrvatskom tržištu. Međutim, nezaposleni Bakića ne interesiraju obzirom se, kako kaže, namjerava orijentirati isključivo na posredovanje u zapošljavanju specijalista te visokog i srednjeg menadžmenta.
To ne čudi jer iskustva drugih država govore da privatne burze djeluju kao lovci na kadrove i ciljano, po zahtjevu poslodavca, tragaju za traženim profilom radnika, napominje analitičar Hrvatske narodne banke Vedran Šošić. Kad ovakve privatne agencije kod nas zažive, neminovno će porasti zapošljavanje svih tipova radnika a ne samo onih najkvalitetnijih ili iz deficitarnih zanimanja, vjeruje Šošić.
Zainteresiranih za posao posredovanja bilo je puno ali zasad su svi odustali od predaje zahtjeva nakon što su otkrili da privatne burze ne mogu računati na pomoć države niti se smiju baviti posredovanjem pri zapošljavanju u inozemstvu i iz inozemstva.

Vezane vijesti

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Tko nema novaca, živi u "hotelu mama"

Ostati doma, s roditeljima, ili se odseliti u podstanare? Mnogi mladi ljudi u Europi si postavljaju to pitanje od trenutka kad navrše punoljetnost.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika