03.01.2010. / 23:03

Autor: Ana Smrečki

Sanader unio nemir u HDZ-ove redove: Većina na strani premijerke Kosor

Zanimljive su i reakcije najutjecajnijih HDZ-ovaca. Tako je primjerice ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Darko Milinović za Večernji list rekao da je Sanader 'sazivanjem konferencije za novinare iza leđa predsjednice pokušao destabilizirati Jadranku Kosor, no da je sam sebi zadao završni udarac'. Ministar Petar Čobanković nije se složio s Sanaderovom ocjenom da u HDZ-u postoji deficit u vođenju stranke

Bivši premijer Sanader i aktualna premijerka KosorBivši premijer Sanader i aktualna premijerka KosorNakon što je bivši premijer Sanader najavio da se vraća u politiku mediji su se bacili u analizu što i kako dalje. Vrh vladajućeg HDZ-a nije ni slutio da im nekadašnji vođa iza leđa priprem press konferenciju u središnjici stranke, šefica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor na 'tajno druženje s novinarima' nije ni pozvana, pa se najuže stranačko vodstvo moralo sastati daleko od očiju javnosti i Sanaderovih pristaša u popodnevnim satima. Fotoreporteri su ulovili Kosor kako u 16 sati izlazi iz svoje zgrade. Nije išla u središnjicu stranke, već je produžila u grad na sastanak sa svojim kolegama s kojima je smišljala strategiju prema 'odbjeglom premijeru'.

Kosor se još uvijek nije oglasila, za sutra se najavljuje sastanak s koalicijskim partnerima, a šuti i šef SDP-a Zoran Milanović. Prema pojedinim medijima, Ivo Sanader u 'ratu protiv Jadranke Kosor' može računati na ukupno sedam od 22 člana predsjedništva HDZ-a. Šefica ima podršku 11 članova predsjedništva, a radi se o najutjecajnijim ljudima unutar stranke. Četiri člana predsjedništva za sada su neodlučna.

I Milinović protiv Sanadera: 'Ovo je njegov završni udarac'

Izdvajamo najutjecajnije ministra i članove predsjedništva stranke. Jadranki Kosor lojani su Ivan Šuker, Darko Milinović, Andrija Hebrang, Petar Čobanković, Božidar Kalmeta, Marina Matulović Dropulić i Ivan Jarnjak. Bianca Matković je Sanaderova uzdanica, kao i Gordan Jandroković, koji je njegov dugogodišnji 'učenik'. Uz sebe ima i Luku Bebića, Maria Zubovića i Petra Selema. Ima i onih koji još nisu zauzeli strane, a to su Vladimir Šeks, Branko Vukelić i Božo Biškupić.

Zanimljive su i reakcije najutjecajnijih HDZ-ovaca. Tako je primjerice ministar zdravstva i potpredsjednik Vlade Darko Milinović za Večernji list rekao da je Sanader 'sazivanjem konferencije za novinare iza leđa predsjednice pokušao destabilizirati Jadranku Kosor, no da je sam sebi zadao završni udarac'. Ministar Petar Čobanković nije se složio s Sanaderovom ocjenom da u HDZ-u postoji deficit u vođenju stranke.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 04.01.10. 07:52

Skoro pa WIN-WIN! Kada podijele tih 12%, svaka strana ce dobiti po 3,9%! Nije to cak niti lose, po dva clana u Saboru. Izvrstan nacin borbe protiv "mafije"!


registracija
18/9/09

bohtar, 04.01.10. 09:43

Mislim ,da mu je lepo odgovorio bivši stranački kolega Vidoševič,nitko nije kriv za loš rezultat,kriv je samo sanader.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika