04.01.2010. / 23:22

Autor: Ana Smrečki

Šeksova špekulacija u dalj: Sanader može natrag u HDZ, ali ako bude lijepo molio

«Ivo Sanader je izgubljen u vremenu i prostoru i on jadnik ne zna što se u Hrvatskoj događalo u posljednjih godinu dana», slikovito je pojasnio Letica. Smatra da je Sanader procijenio da mu je rejting u javnosti veći, pa da će mu uspjeti novi 3. siječanjski puč. «Da HDZ nije brzo reagirao, za nekoliko tjedana bi vjerojatno imali novi slučaj šesteročlane diktature na vlasti», otkrio je Letica

NIvo SanaderIvo Sanaderakon neočekivanih poteza na hrvatskoj političkoj sceni, iščekivanja odluke premijerke Kosor po pitanju sudbine bivšeg šefa Ive Sanadera, televizijske kuće u svojim su središnjim informativnim emisijama gotovo sve rekle, donosile su se detaljne izjave, analize i procjene o tome kako ide Vlada Jadranke Kosor. Po pitanju medijskog izvještavanja, 'šlag na torti' ponovno je pokupio informativni program Nove TV koji je obraćanje javnosti premijerke Kosor prenosio uživo. HTV i RTL televizija pressicu su pustili naknadno, što je dokaz da je NOVA TV ponovno potukla konkurenciju.

Milanović u utorak staje pred novinare

Sanaderov 'izgon' iz stranke tema je pak koja se s već viđenim gostima i sugovornicima, sa sličnim zaključcima obrađivala u emisiji Otvoreno. Šefu SDP-a Zoranu Milanoviću ni traga ni glasa, na Prisavlje je poslao potpredsjednicu stranke Milanku Opačić, koja je na tu temu već održala pressicu na Iblerovom trgu. Poručila je pak da bi se Milanović pred hrvatskom javnosti trebao 'ukazati u utorak'. Opačić koja kao većina oporbenjaka zaziva prijevremen parlamentarne izbore, u emisiji se malo 'smekšala' te je priznala da 'Hrvatskoj nisu potrebni parlamentarni izbori, nego stabilna koalicija'. Ipak Kosorici poručuje da SDP neće podržati rad njezine Vlade, budući da je premijerka, kako kaže Opačić, bila dugogodišnja suradnica Ive Sanadera.

SDSS za sada uz premijerku Kosor

Da je Hrvatskoj u ovom trenutku nužna stabilnost, mišljenja je i SDSS-ov Milorad Pupovac, također jedan od sugovornika emisije Otvoreno. Smatra da je Sanader objavom da se vraća u aktivnu politiku želio destabilizirati cjelokupnu političku scenu u Hrvatskoj i to između dva izborna kruga za predsjednika države. Ponovio je da podržava rad Jadranke Kosor, istaknuvši kako će nakon predsjedničkih izbora razmišljati kako dalje - 'ostati u aktualnoj koaliciji ili se prikloniti oporbi'. Čačić je Sanadera opisao 'narcisoidnim', pojasnivši da 'HDZ i građane Hrvatske doživljava kao svoje podanike te da se ponaša kao diktator'. Upravo je zato potez premijerke Kosor ocijenio pozitivnim i pametnim.

U politici ne postoje prijatelji

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks pojasnio je pak da Sanader ima pravo aktivirati svoj zastupnički mandat od 15. siječnja ove godine. Otkriva i da može biti vraćen u HDZ na temelju molbe, no pojašnjava da je takav scenarij 'stvar daleke spekulacije'. Što se pak tiče pozicije predsjednika Sabora Bebića, koji je u cijeloj situaciji, kao dugogodišnji prijatelj stao na Sanaderovu stranu, Šeks kaže je njegova pozicija sigurna dok poštuje zakon, poslovnik i Ustav. Ponavlja i da zbog izražavanja vlastitog mišljenja, koje je možda suprotno od stava stranačkog vodstva, nitko ne može biti sankcioniran.

Sanader pokušao izvesti 3. siječanjski puč

Zanimljiv je bio nastup i analitičara Slavena Letice, koji je posljednji potez bivšeg premijera nazvao ishitrenim. «Ivo Sanader je izgubljen u vremenu i prostoru i on jadnik ne zna što se u Hrvatskoj događalo u posljednjih godinu dana», slikovito je pojasnio Letica. Smatra da je Sanader procijenio da mu je rejting u javnosti veći, pa da će mu uspjeti novi 3. siječanjski puč. «Da HDZ nije brzo reagirao, za nekoliko tjedana bi vjerojatno imali novi slučaj šesteročlane diktature na vlasti», otkrio je Letica.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 05.01.10. 00:44

Sanader je bio glavni protagonista dolaska HDZ-a na vlast poslije 2003 pa do danas.
Naravno da je najzaslužniji za taj uspjeh stranke.
Sjetite se samo kad je otišao, svi su mu "skidali kapu na odlasku" od Kajina, Pusičke na dalje.
Sanader je kao potencijalni kandidat za predsjednika, postao glavna meta udbaških SVEMOGUČIH TALENATA ZA SPLETAKRENJE TROVANJE ITD. Čvrsto Vjerujem da ga je to uznemireno osinje gnijezdo - udbaško gnijezdo oko Mesića na Pantovčaku sa obitelji Perković na čelu, uspjelo nekako srediti.
Prisilili su ga da za sobom ostavi Jadranku Kosor, koja nije imala drugog izbora osim plivati niz vodu odjednom plasiranih antikorupcijskih afera.
Svemogući Sanader (narušena zdravlja) odjednom postaje teret stranci koju je on stvorio na neki način.
Dezorijentiran upada u grešku osvete svojoj stranci koja ne stoji iza njega kad mu je najteže u životu. Da je napušten i ostavljen uvjerio se kod polaganja vijenaca na grob Tuđmana.
SADA SE SVETI. ŽELI RASTURITI TU VLADU I HDZ. Ovo nije njegov posljednji potez. Učinit će sve da im se osveti.
Žao mi ga je kao čovjeka antiudbaša-jedinog pravog antiudbaša uz Hebranga.
No politika je pragmatična kurva i tu nema fer pleja.


registracija
26/7/09

odredjen, 05.01.10. 01:31

tovaru, pa HDZ sam je po sebi negativna stranka koju treba ukinuti, a mnoge njene ceone ljude u zatvor! Kakvu ti udbu spominjes? Da nisi malo pobrkao prostor i vrijeme? Najbolji su mi ti koji se jos boje komunista i jugoslavena. Ha, ha, ha!


registracija
27/7/09

columbo, 05.01.10. 06:07

@odredjen,
ne trudi se, ne dopire to do tovara...On samo vidi udbase oko sebe, ali je problem sto nije pobrkao prostor i vrijeme, nego mu se snovi bujno roje i mute ionako oskudnu pamet!


registracija
19/6/09

gizmo111, 05.01.10. 07:14

tovaru volio bi i ja bit dezorjentiran sa silnom lovom koju je ovaj lik maznio od Hrvatske.a da pod napušten nisi mislio napušen?


registracija
27/7/09

cheleken, 05.01.10. 08:24

e moja magarčino


registracija
28/2/08

lepiaf, 05.01.10. 09:04

tovare, ja bih radije bio pod tim tvojim udbasima nego da me banda lopovska pravi budalom iz dana u dan.


registracija
8/7/09

bankar, 05.01.10. 09:40

ma to je on spomenuo samo kao opciju u statutu al nema šanse više tako bi se mogao i pašalić vratiti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika