05.01.2010. / 17:13

Autor: Andrea Belin

Slovenci napravili poštansku marku sa slikom Prljavog kazališta

Iako to neće postati službena marka Slovenije, članovi benda ne mogu sakriti oduševljenje. Jasensko Houra je izjavio da su svi članovi benda dirnuti i iznenađeni jer u Hrvatskoj nikada nisu dobili priznanje za svoj rad

Jasenko HouraJasenko HouraBend Prljavo kazalište očigledno je jedan od najpopularnijih sastava u susjednoj Sloveniji.

Naime, nakon koncerta kojeg su održali prije dva tjedna u Morskoj Soboti, svečano im je uručena poštanska marka sa slikom njihovoga benda.

Iako to neće postati službena marka Slovenije, Prljavci ne mogu sakriti oduševljenje. Jasensko Houra je izjavio za jedne dnevne novine da su svi članovi benda dirnuti i iznenađeni jer u Hrvatskoj nikada nisu dobili takvo priznanje za svoj rad.

Tihomir Fileš je dodao kako se davne 1996. godine Zlatan Stipišić Gibonni u Hrvatskoj glazbenoj uniji pokrenuo inicijativu da se jedna ulica u glavnom gradu Hrvatske nazove po njihovoj pjesmi "Ruža Hrvatska", međutim odluka Skupštine grada Zagreba koja je to prihvatila, nikada nije provedena u djelo.

Inače, Prljavci već 28. i 30. siječnja nastupaju u Ljubljani i tvrde da će dati sve od sebe kako bi Slovencima zahvalili na ovoj prelijepoj gesti.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika