07.01.2010. / 23:27

Autor: Ana Smrečki

Sanaderovi pučisti poručuju: Rušenje Vlade iz Sabora bio bi politički harakiri

Stjepan Fiolić odbacio je medijske navode da se 'teren' za Sanaderov povratak pripremao u njegovoj kući. «To nije točno. Na Štefanje, kada slavim imendan, skupilo se društvo, a tamo su, uz moju suprugu i punicu, bili i bivši premijer, Luka Bebić, Mario Zubović i Božica Šolić. No nije bilo govora o politici», pojasnio je Fiolić, zaključno poručivši da nije za rušenje onoga što sam stvarao

Premijerka Kosor i bivši predsjednik Vlade Sanader u sretnijim danimaPremijerka Kosor i bivši predsjednik Vlade Sanader u sretnijim danimaNakon što se u medijima pojavio Sanaderov 'Plan B' rušenja Vlade aktualne premijer Kosor koja ga je zbog pokušaja puča i destabilizacije hrvatske političke scene izbrisala iz članstva HDZ-a, 'ispituju' se svi sanaderovci koji bi mogli sudjelovati u takvoj akciji. Kako piše Večernji list, radi se o sedmorki koju uz bivšeg premijera Sanadera čine njegovi ljudi, Luka Bebić, Bianca Matković, Petar Selem, Jerko Rošin, Damir Polančec i Mario Zubović, a koji bi mogli eventualnim aktiviranjem Sanaderovog saborskog mandata rušiti aktualnu vlast.

Sanaderovi ljudi ne znaju ništa o navodnom planu rušenja Jadranke Kosor

«Koliko znam, od toga nema ništa. Ne znam tko bi bio toliko politički lud i išao rušiti jedinstvo HDZ-a te napraviti politički harakiri i rušiti našu većinu u Saboru, a samim time koalicijsku vladu. Plan o kojem se govori nema smisla», tvrdi za Večernji list Petar Selem. Medijskim napisima iznenađena je i Bianca Matković. «Točno je da sam u slučaju isključivanja Sanadera iz stranke bila suzdržana, no poštujem odluku Predsjedništva. No, ako i ne budem ministrica u Vladi i ako se vratim u Sabor, mogu biti samo dio HDZ-ova kluba, a ne nekakva fantomskog o kojem čitam», otkrila je Matković ističući da je potpuno odana stranci.

Istodobno, Mario Zubović podsjeća da je član HDZ-a i da nema namjere sudjelovati u osnivanju nekakva paralelnog kluba zastupnika. I Jerko Rošin tvrdi da mu je interes stranke iznad svega te da ne namjerava iz nje izlaziti. Stjepan Fiolić je pak odbacio medijske navode da se 'teren' za Sanaderov povratak pripremao u njegovoj kući. «To nije točno. Na Štefanje, kada slavim imendan, skupilo se društvo, a tamo su, uz moju suprugu i punicu, bili i bivši premijer, Luka Bebić, Mario Zubović i Božica Šolić. No nije bilo govora o politici», pojasnio je Fiolić, zaključno poručivši da nije za rušenje onoga što sam stvarao.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 08.01.10. 01:18

pa pratilite vanjsku politiku u drugim zemljama,eto prije dva dana u Engleskoj su tili premjera slomiti pucisticki,pa nista nova daleko smo mi od demokracije.....


registracija
8/8/09

tovar62, 08.01.10. 06:01

Mali jednodnevni puč koji je pokušan da bi se s mjesta maknulo britanskog premijera Gordona Browna nije uspio.
Bivši ministar Geoff Hoon koji je zatražio tajno glasovanje o povjerenju nije uspio u svojoj nakani, no unatoč tome procjenjuje se da je taj potez dodatno oslabio laburiste pred proljetne parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji.
Britanski mediji prognoziraju da je poraz Laburista na sljedećim izborima neumitan, pa bi on uslijedio čak i da je Hoonov puč uspio.
Bivši ministar obrane i bivša ministrica zdravstva Patricia Hewitt pozvali su članove parlamenta iz redova laburista da glasuju o povjerenju Brownu s argumentacijom da će to pomoći ukidanju podjela unutar stranke čija popularnost među britanskim glasačima pada. No, većina članova stranke to nije prihvatila.


registracija
8/8/09

tovar62, 08.01.10. 06:07

Frakcijski obračuni među oslabljenim laburistima u Velikoj Britaniji. Puč je osujećen, no Brown ne može biti miran jer ga konzervativci ozbiljno ugrožavaju, a mora učvrstiti vlastite redove
to je samo politika


registracija
27/7/09

verina, 08.01.10. 07:46

Nisu razgovarali o politici? Ma, nemoj! Politika je neizbježna tema u svakom društvu i svakom razgovoru! Naravno da su shvatili da bi bilo političko samoubojstvo priznati pučističke namjere, tko bi normalan to učinio!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika