08.01.2010. / 13:43

Autor: Nacionalova redakcija

Uprava Podravke opovrgava: Nema govora o podjeli tvrtke

Ističu kako Uprava Podravke niti na jednoj svojoj sjednici nije razmatrala mogućnosti osnivanja novih društava, listanja ili pak prodaje bilo kojih dijelova Podravke d.d. ili povezanih društava

Uprava Podravke opovrgava pisanje medijaUprava Podravke opovrgava pisanje medijaIz Uprave Podravke reagirali su na informacije koje su objavljene u medijima o HSS-ovom planu podjele te tvrtke na pet manjih kompanija.

"Obraćamo vam se temeljem članka naslova „HSS bi Podravku razbio na pet kompanija pa prodao 25% udjela u svakoj od njih", objavljenog 08. siječnja 2010. u Večernjem listu, strana 36. te kao Uprava Podravke opovrgavamo činjenice koje se u njemu spominju", stoji u priopćenju.

Ističu kako Uprava Podravke niti na jednoj svojoj sjednici nije razmatrala mogućnosti osnivanja novih društava, listanja ili pak prodaje bilo kojih dijelova Podravke d.d. ili povezanih društava.

Nema govora o udruživanju s Franckom i Krašem

"Drugim riječima, strategija koja se u članku spominje nije prezentirana, razrađena, a kamoli usvojena od strane Uprave Podravke. Kako nije riječ o službenome dokumentu ovime opovrgavamo dijeljenje Grupe Podravka i službeno listanje pet novih kompanija koje se u članku spominju", nastavljaju.

Odbacili su i bilo kakve špekulacije o rastu nominalne vrijednosti dionice s 300 na 1220 kuna kao posljedice realizacije takvog plana. Opovrgnuli su i navedene moguće akvizicije i strateške saveze (Začin C, Maestro, Dafinka, Tuzot, Ovako, Carnex, CP, Bambi, Droga Kolinska, Iločki podrumi i Žito d.o.o. Osijek) te bilo kakvo postojanje odluke o udruživanju s Krašom i Franckom u konzorcij CRO Food.

"Podravka d.d. podijeljena je na tri strateška poslovna područja (SPP): SPP Prehrana i piće, SPP Farmaceutika i SPP Usluge. Za svako strateško poslovno područje usvojena je i provodi se strategija poslovanja, javno dostupna na službenim korporativnim stranicama Podravka d.d.", ističu na kraju priopćenja.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika