12.01.2010. / 22:19

Autor: Ana Smrečki

Na HRT-u sukobu nikad kraja: Hloverka i Šprajc posvađali se zbog izlaznih anketa

Opaska Zorana Šprajca da je 'posuđivanje' izlaznih anketa Nove TV i RTL Televizije zapravo bezočna krađa te da su skupo plaćeni podaci vlasništvo komercijalnih televizijskih kuća, a ne javno dobro, posebno je razljutila Novak-Srzić

Urednik HRT-ovog Dnevnika Zoran ŠprajcUrednik HRT-ovog Dnevnika Zoran ŠprajcNakon što smo vas izvijestili o novom sukobu na HRT-u, u kojem glavnu ulogu ponovno igra šefica informative Hloverka Novak-Srzić koja uredniku i voditelju emisije Nedjeljom u dva Aleksandru Stankoviću želi zabraniti gostovanje Tomislava Klauškog, komentatora portala Index.hr, čini se da je na pomolu nova svađa, ovoga puta sa Zoranom Šprajcom.

Prije rasprave sa Stankovićem oko gostovanja Klauškog, koji je poznat po svom 'oštrom peru', iz kojeg, uz vladajuće i oporbu vrlo često izlaze najžešće kritike na račun prve dame informativnog programa na Prisavlju, Hloverka se sa svojom najvećom zvijezdom Dnevnika sukobila oko praćenja predsjedničkih izbora. Kako piše Jutarnji list, Šprajc je svojoj šefici prigovorio 'neprofesionalno praćenje predsjedničkih izbora na HTV-u'. Njegova opaska da je 'posuđivanje' izlaznih anketa Nove TV i RTL Televizije zapravo bezočna krađa te da su skupo plaćeni podaci vlasništvo komercijalnih televizijskih kuća, a ne javno dobro, posebno je razljutila Novak-Srzić.

HRT pokušao uspostaviti suradnju s Novom TV i RTL televizijom

Da se na Prisavlju vodila žustra rasprava, potvrdio je i sam Šprajc, koji nije želio ulaziti u detalje. «Točno je da smo Hloverka i ja kao i mnogo puta dosad vodili konstruktivan razgovor», potvrdio je kroz smijeh Zoran Šprajc.

Treba podsjetiti da HTV, kao i u prvom krugu nije imao svoje rezultate izlaznih anketa, već ih je ponovno uzeo od Nove TV i RTL-a. Nakon istog scenarija iz prvog kruga izbora, HRT je pokušao 'zakopati ratnu sjekiru' s komercijalnim televizijama, no one su tu suradnju odbile, a naša javna televizija bez javnog natječaja nije mogla angažirati agenciju. Zbog propusta nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, odnose prve 'krađe' rezultata izlaznih anketa Hloverka Novak Srzić smijenila je svojeg zamjenika Dražena Majića.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

registracija
16/11/09

simo, 12.01.10. 22:27

Aaaaa,pogledaj ti tog Šprajca,srcolomca,šarmera.Noge na stolu,trbušina preko remena.Sav je zajeban.
Hlo, moraš mu popustiti,nije njemu lako.


registracija
8/8/09

tovar62, 13.01.10. 08:15

Jeli i Zoran trofazni.....nedaj se Holoverko


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika