12.01.2010. / 22:48

Autor: Ana Smrečki

Mađarska policija potvrdila: Čačić nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti

Nije čak ni brzo vozio, ali je uletio u oblak magle na cesti, prekasno je vidio auto ispred sebe koji je vozio jako polagano. To mu se dogodilo, može se dogodilo, može se svakome dogoditi i to je strašna stvar, koja ga je jako pogodila», otkrila je Pusić jedva susprežući suze

Čelnik HNS-a Radimir ČačićČelnik HNS-a Radimir ČačićZa prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom u Mađarskoj je propisana kazna od jedne do pet godina zatvora. Mađarska nacionalna policija potvrdila je da predsjednik HNS-a 'nije prilagodio brzinu vožnje izrazito teškim uvjetima na autocesti, zbog čega se zabio u automobil ispred sebe i skrivio prometnu nesreću u kojoj je dvoje ljudi teško, a jedna osoba lakše ozlijeđena.

Čačić nakon jamčevine pušten kući

Prometna policija, stoji u priopćenju, odmah je pokrenula istragu. Čačić je priveden na Sud, nakon saslušanja pušten je uz jamčevinu i tada je napustio zemlju i vratio se u Hrvatsku. Naknadno je saznao da je jedan od ozlijeđenih u nesreći i preminuo. Čeka ga suđenje u Mađarskoj, piše Jutarnji list.

On se nalazi se u šoku i do daljnjega ne daje izjave za javnost. O toj je temi pak vidno potresena u večerašnjoj HTV-ovo emisiji Otvoreno, na zamolbu urednika i voditelja Mislava Togonala progovorila njegova stranačka kolegica Vesna Pusić.

Ovakva tragedija može se svakome dogoditi

«To je jedna strašna tragedija. Ono je to jako teško primio. Sada se nosi s tim. U kontaktu je s mađarskim vlastima i na raspolaganju je kada dođe do rješavanja cijelog slučaja. Radi se o nesreći koja je izazvana vremenskim okolnostima. Nije čak ni brzo vozio, ali je uletio u oblak magle na cesti, prekasno je vidio auto ispred sebe koji je vozio jako polagano. To mu se dogodilo, može se dogodilo, može se svakome dogoditi i to je strašna stvar, koja ga je jako pogodila», otkrila je Pusić jedva susprežući suze.

Čaćić je napisao pismo sućuti koje će poslati obitelji preminulog. Čačićevi suradnici prepričavaju da se nakon telefonskog razgovora u kojem su mu javili da jedan od sudionika nesreće preminuo u mađarskoj bolnici čelnik HNS-a rasplakao kao malo dijete. Nije uzeo godišnji odmor, ali se ipak neko vrijeme neće pojavljivati u stranačkim prostorijama.

Čačić prošao bez ogrebotine zbog Chryslera 300 M

Jutarnji list pak neslužbeno doznaje da je Čačić vozio oko 100 kilometara na sat, što je manje od dozvoljene brzine na autocesti, no daleko prebrzo s obzirom na uvjete na cesti. Čačić je u autu bio sam, a nakon nesreće po njega je došao njegov vozač, koji nije bio s njim u Budimpešti. U nesreći je prošao bez ogrebotine, samo zato što je vozio siguran Chrysler 300 M. Automobil u koji je udario potpuno je uništen.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 12.01.10. 23:13

jadan cacic, stvarno ga treba zaliti, jel' da? A sto je s obitelji poginulog? Pa oduzeo je zivot neduznom covjeku!


registracija
8/8/09

tovar62, 13.01.10. 08:04

nedaj Boze nikome da se to dogodi,a sta bi bilo da je je to neki od HDZa napravija,sta bi Pusicka rekla,,,,,


registracija
27/7/09

verina, 13.01.10. 09:15

e, tovare, daj ne zanovijetaj!


registracija
9/10/09

potiskiDjilkos, 13.01.10. 10:36

Šteta što ga Mađari neće strpati u zatvor ...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika