13.01.2010. / 21:45

Autor: Ana Smrečki

Zbog nepopularnosti Sanadera na račun poreznih obveznika čuvaju još pola godine

Zbog svoje nepopularnosti, snage reda i mira u našoj zemlji odlučile su da bi ga netko od običnih građana mogao napasti na javnom mjestu. No, Sanader će dobiti novu ekipu čuvara, jer se, kako tvrde u MUP-u sa svojim dosadašnjim tjelohraniteljima previše se zbližio

Bivši premijer Ivo SanaderBivši premijer Ivo SanaderI dok je premijerka Jadranka Kosor trenutno najpopularnija političarka u Hrvatskoj, ali u BiH, njezin prethodnik Ivo Sanader 'uživa' titulu najomraženije političke osobe. No, takva titula, ima i svojih prednosti. Naime, kako piše Večernji list MUP je Sanaderu odlučio produžiti mjere zaštite posebno štićene osobe za još šest mjeseci. Zbog svoje nepopularnosti, snage reda i mira u našoj zemlji odlučile su da bi ga netko od običnih građana mogao napasti na javnom mjestu. No, Sanader će dobiti novu ekipu čuvara, jer se, kako tvrde u MUP-u sa svojim dosadašnjim tjelohraniteljima previše se zbližio.

Sanaderov tjelohranitelj Davor Blažević Tigar profesionalac

Stoga, u Upravi za posebne poslove sigurnosti slijedi veliko pospremanje. Na čelu te Uprave je Davor Blažević Tigar, inače bliski Sanaderov prijatelj koji je dobio zadatak uvesti reda u instituciju koja se bavi sigurnošću štićenih osoba. Iako se Tigra dovodi u kontekst s bivšim premijerom jer je s njim ljetovao na 'Malo vitra', njegovi suradnici tvrde da se radi o profesionalcu, koji je čuvao i pokojnog Ivicu Račana, dobro je kotirao kod bivšeg ministra policije Šime Lučina, a uživa i povjerenje ministra Karamarka.

Josipovićevi suradnici traže Canjugove ljude

Kada je u pitanju osiguranje novoizabranog predsjednika Ive Josipovića, iz MUP-a kažu da je problem nastao u njegovom stožeru. Naime, njegovi suradnici tražili su dvojicu policajaca, SDP-ovca i HDZ-ovca koje je u MUP postavio još Zlatko Canjuga. Policajci pak koji su nakon proglašenja pobjednika u izbornoj noći poslani na Iblerov trg, ubrzo su poslani u bazu, a Josipović navodno s tim nema ništa.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
30/3/09

radar, 13.01.10. 22:36

sanaderu, oćeš u sabor?


registracija
7/9/07

Vinogradar, 13.01.10. 23:21

Neka proda satove i sam plaća tjelohranitelje ako se nekoga boji. Ne slažem se kao porezni obveznik da se iz proračuna plaća njegovo čuvanje! I neka se vozi u svojem autu.


registracija
27/7/09

verina, 13.01.10. 23:23

Neka sjedi kod kuće ili, još bolje, u Remetincu!


registracija
23/6/09

Harmon, 14.01.10. 01:56

Racun treba poslati medijima koji su ga bez kriterija i granica ocrnili !


registracija
11/1/10

karlovacko, 14.01.10. 11:20

Apsurdno,to postoji samo u Hrvatskoj,drzava cuva lopova,strasno, prestrasno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika