13.01.2010. / 22:03

Autor: Ana Smrečki

Čačić platio jamčevinu 1000 eura; obitelji poginulog ponudio veliku odštetu

Mađarski novinari hrvatskim kolegama otkrili su da je Čačić obitelji poginulog već ponudio visok iznos odštete. Spekuliraju i da bi se suđenje za prometnu nesreću na autocesti prema Budimpešti moglo prebaciti u Hrvatsku. Službene potvrde takvih navoda još nema

Čelnik HNS-a Radimir čačićČelnik HNS-a Radimir čačićČelnik HNS-a i dalje je tema o kojom se piše u našim dnevnim novinama. Prvi puta nakon prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je poginuo muškarac, Čačić je progovorio za Jutarnji list. Otkriva da je tek u nedjelju preko privatnih i neslužbenih kanala saznao da je preminuo jedan od putnika iz automobila koji je udario. «Odmah sam poslao telegrame sućuti, a iskreno se nadam da će ostali ozlijeđeni biti dobro», rekao je Čačić istaknuvši da bi želio posjetiti unesrećene obitelji.

Suđenje bi se moglo prebaciti u Hrvatsku

Čelnik HNS-a već je u Mađarskoj angažirao odvjetnika, a jamčevinom od 1000 eura uvjerio je tamošnjeg tužitelja da će se odazvati pozivu suda. A sam slučaj izrazito je neugodan za Čačića, jer ga se prema zapisniku mađarske policije smatra odgovornim za nesreću. Mađarski novinari hrvatskim kolegama otkrili su da je Čačić obitelji poginulog već ponudio visok iznos odštete. Spekuliraju i da bi se suđenje za prometnu nesreću na autocesti prema Budimpešti moglo prebaciti u Hrvatsku. Službene potvrde takvih navoda još nema.

Umjesto zatvora, Čačić bi ipak mogao dobiti uvjetnu kaznu

Prema tamošnjim zakonima prijeti mu od jedne do pet godina zatvora ili pak višegodišnja uvjetna kazna. Naši pravnici smatraju da bi Čačića mogla zadesiti ova blaža varijanta kazne. Sličan slučaj dogodio se prije osam godina u Hrvatskoj. Vozač je u istom slučaju dobio dvije godine uvjetno.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
14/1/10

pucco, 14.01.10. 00:39

svi smo mi čačić........bilo je to godine.......mađarske zastave.....


registracija
15/11/06

rimaz, 14.01.10. 08:13

Svi mi nismo Čačić. Ipak, i svakom od nas vozača bi se to isto moglo desiti bilo kad i bilo gdje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika