14.01.2010. / 23:04

Autor: Ana Smrečki

Josipović bez osiguranja; Karamako poručio: Nema zaposlenja po političkom ključu

'Šum u kanalu' navodno je nastao kada su SDP-ovci za Josipovićevog tjelohranitelja predložili Gorana Vukovića Vuka, koji je svojevremeno čuvao pokojnog Ivicu Račana. Za njega tvrde da je nestručan, i da je u MUP došao po političkim kriterijima. Dobio je posao nakon kampanje za 2000. godine nakon što ga je za šefa osiguranja preporučila Račanova supruga Dijana Pleština. Karamarko pak predlaže kompromis

Novoizabrani predsjednik Ivo JosipovićNovoizabrani predsjednik Ivo JosipovićNovoizabrani predsjednik Ivo Josipović i dalje nam svoje osiguranje, što mediji već nazivaju prvorazrednim političkim skandalom. Predsjednik države spada u skupinu posebno štićene osobe, zbog čega mu mora biti pružen najveći stupanj zaštite. Kao piše Večernji list Josipovićev tim ne popušta u 'sukobu' s ministrom policije Karamarkom te mu poručuju da su predsjednički izbori završili, da je pobjednik Ivo Josipović te da će on kao novi vrhovni poglavar odlučiti koje ljude želi okupiti oko sebe.

Josipović želi u osiguranju Vuka, a Karamarko šalje Tigra

Prvi čovjek MUP-a pak ne popušta te Josipoviću i njegovim suradnicima poručuje 'da si ni jedna štićena osoba neće birati tjelohranitelje nego da će poslove zaštite obavljati policajci iz sustava'. U međuvremenu Mesićevog nasljednika čuvaju zaštitari koje plaća SDP. 'Šum u kanalu' navodno je nastao kada su SDP-ovci za Josipovićevog tjelohranitelja predložili Gorana Vukovića Vuka, koji je svojevremeno čuvao pokojnog Ivicu Račana. Za njega tvrde da je nestručan, i da je u MUP došao po političkim kriterijima. Dobio je posao nakon kampanje za 2000. godine nakon što ga je za šefa osiguranja preporučila Račanova supruga Dijana Pleština. Karamarko pak predlaže kompromis. Problem bi trebao riješiti ravnatelj Uprave za posebne poslove sigurnosti Davor Blažević Tigar.

Josipović do inauguracije po zakonu mora dobiti osiguranje

Zaštita je pružena svim predsjedničkim kandidatima, i u prvom i u drugom izbornom krugu, no nitko ju nije prihvatio. Kako bi se pobrinuli za Josipovićevu sigurnost, nekoliko dana prije izbora, njegovi su se najbliži suradnici sastali s ministrom Karamarkom te su mu predložili svoj popis ljudi. Kada su predložili Vuka za jednog od tjelohranitelja, u MUP-u su 'zanijemili', a od tada im se nitko na tu temu nije javio. U Josipovićev stožer, u izbornoj noći nakon proglašenja novog predsjednika poslani su tjelohranitelji po nalogu resornog ministra, no ubrzo su poslani doma, što su u policiji shvaćeni kao odbijenicu. Bilo kako bilo, do 18. veljače kada Josipović i službeno 'sjeda' na Pantovčak taj problem mora bit riješen, jer predsjednik po zakonu ni ne može biti bez osiguranja.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 15.01.10. 00:45

Da li je Sanader bio u situaciji da ne moze izabrati svoje osiguranje? A Josipovic je "mekan" pa cemo mi odredjivati, kaze Karamarko. A onda ce neki drugi ministar Josipovicu odrediti sto da govori i kako da se ponasa. I treci, kako da radi svoj posao...


registracija
15/11/09

user0007, 15.01.10. 01:06

ups, a po kojem je kljucu karamarko dosao na tu poziciju, ups , a:) ljepota b:) sposobnost c:) donacija
pravi se nasao pricat o politickoj protekciji... c c c c


registracija
11/1/10

karlovacko, 15.01.10. 06:18

izgleda karamarko da ti neces docekati sledece izbore,kao ministar pa nemozes ti odredjivat tko ce biti presjednikov zastitar(telohranitelj),to svugdje odredjuje uzi krug koji je vodijo kampanju za presjednika.


registracija
15/11/06

rimaz, 15.01.10. 08:34

Najlogičnije je da svoje tjelohranitelje bira onaj koji koristi usluge. Tako i predsjednik države. Kako može Karamarko birati nekoga tko će "živjeti" sa predsjednikom. A to o ocjeni nestručnosti, čini mi se da Karamarko nije nadležan. Ako ćemo o podobnosti, pa i njega je lansirao Mesić, a i naknadno ga izvukao iz zaborava.


registracija
29/11/09

Ivis, 15.01.10. 13:23

E moj Josipovicu! Ponasas se kao Lady Diana. Izborom za sefa drzave, prestajes biti "slobodan" covijek. Skoda, ako nisi toga svjestan. Ne samo Ti, vec i Tvoja kci i zena, samo u blazoj formi.
Ja kao obicni gradjanin, uvijek se cudim, kako si se pokazao na "Placu", poslije obijave izbora. Za razliku, pogledaj snimku, kada je Sarkozi, po objavi napustio svoj stozer. Strpan je u drzavni auto, ljudi mu potpuno nepoznati, ali profesijonalna sluzba. Htio je u momentu otvoriti, spustiti staklo, jer je bilo puno novinara i ljudi. Vidi cuda, iskljucili mu tu mogucnost. Policja, cuvari, se vjezbaju godinama. Nema vise, zeno idem kod Jozeka da bi mi popravio cizme. Dakako, Jozek ostaje Tvoj postolar, ali mu Ti ne mozes i kad zazelis reci: "dobar dan Joza". Jednostavno, Ti si samo malo svoj, a najvise si drzavni. Zaboravi setnje po Zagrebu, odlazak na veceru kod prijatelja, odlazak u trgovinu i slicno. Valjda si to znao i ranije? Predsjednik bilo koje drzave je isto, pa makar se radi i o Hrvatskoj. Ako dodje do "Belaja", sto ce Tvoji privatni policajci,otvarati vatru na ulici? To nema nigdije na svijetu! TKO BI PLACAO TE STRCNJAKE?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika