15.01.2010. / 18:09

Autor: Hina

Red za odlazak sve veći: Bandićev intimus Ljuština se ispisuje iz SDP-a

Što se tiče onih koji su ostali u stranci, a tijekom izbora su se otvoreno svrstali uz nezavisnog kandidata Bandića, Glavni odbor bi trebao odlučiti na koji će način oni biti kažnjeni

Nakon što su tijekom ponedjeljka i utorka ispisnice iz SDP-a poslali Miro Laco, Jasmina Havranek i Zvonimir Šostar, tijekom današnjeg dana njihov su primjer slijedili i Duško Ljuština, direktor Bandićeve kampanje, Ladislav Prežigalo, član Poglavarstva kao i Vesna Majher koja je vodila financije Bandićeve kampanje, piše Jutarnji list. Zbog toga Glavni odbor SDP-a ne bi trebao imati previše posla na sutrašnjoj sjednici, barem po pitanju izbacivanja članova koji su za vrijeme kampanje stali na Bandićevu stranu. Zagrebački list piše kako je brisanje iz članstva zatražio i načelnik Vira Kristijan Kapović, koji je navodno trebao biti potvrgnut disciplinskoj sankciji SDP-a zbog aktivnog sudjelovanja u Bandićevoj kampanji.

Što se tiče onih koji su ostali u stranci, a tijekom izbora su se otvoreno svrstali uz nezavisnog kandidata Bandića, Glavni odbor bi trebao odlučiti na koji će način oni biti kažnjeni. Običnim članovima SDP-a baviti će se njihove mjesne organizacije, jer su one zadužene za upis i brisanje svojih članova, piše Jutarnji list. Na sjednici Glavnog odbora, v.d predsjednika zagrebačke organizacije Ivo Jelušić zatražiti da se cijeli kandidacijski postupak za izbor novog vodstva SDP-a Grada Zagreba provede ponovno. Jelušić taj potez pravda činjenicom da 'su se za mjesta u vodstvu zagrebačkog SDP-a kandidirali i neki ljudi koji su u međuvremenu istupili iz članstva primjerice Ljuština i Šostar, a očekuje se i odlazak još nekih članova koji su podnijeli kandidature'.

"Ne znam tko će se kandidirati ako postupak bude ponovljen, ali znam da ja sigutno hoću. A tko će biti predsjednik zagrebačke organizacije odlučit će naći članovi", rekao je Jelušić, osim kojeg će kandidaturu podnijeti i potpredsjednica stranke Željka Antunović i predsjednik Foruma mladih Davor Bernardić. U utrci za ovo mjesto navodno će se naći i Igor Rađenović, i to kao Milanovićev favorit.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
10/11/09

ruvil, 15.01.10. 18:23

Samo idite Bandiceve dvorske lude sretan vam put!!!


registracija
17/12/09

petrus, 15.01.10. 19:45

a ti Ruvil, vidi se da si iz SDP-a. Još jedna budala koja bi dala guzice strankama i politici. Samo ti brani i pljuj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika