19.01.2010. / 21:58

Autor: Ana Smrečki

Veliki povratak: Faber na Pantovčaku Josipovićev savjetnik za sigurnost

Faber bi prema pisanju medija, ovu poziciju i mogao prihvatiti budući da je već duže vrijeme nezadovoljan svojom pozicijom u MUP-u, bez obzira na prijateljstvo s resornim ministrom Tomislavom Karamarkom. Faber navodno dobro kotira i kod Josipovića koji o njemu ima jako dobro mišljenje

Vladimir FaberVladimir FaberBivši ravnatelj policije Vladimir Faber, koji je s te dužnosti smijenjen u lipnju prošle godine, mogao bi se vratiti na 'velika vrata' i to na poziv novoizabranog predsjednika Ive Josipovića. Na Pantovčaku bi prema pisanju Jutarnjeg lista trebao obnašati dužnost savjetnika za nacionalnu sigurnost. Sam Faber nije želio komentirati ove navode.

Faber nezadovoljan u MUP-u

No, Faber bi prema pisanju medija, ovu poziciju i mogao prihvatiti budući da je već duže vrijeme nezadovoljan svojom pozicijom u MUP-u, bez obzira na prijateljstvo s resornim ministrom Tomislavom Karamarkom. Faber navodno dobro kotira i kod Josipovića koji o njemu ima jako dobro mišljenje. Faberu idu i prilog novonastale okolnosti na hrvatskog političkoj sceni, s obzirom da premijersku dužnost više ne obnaša Ivo Sanader, koji s Faberom nije bio u dobrim odnosima, a navodno je zaslužan i za njegovu smjenu s pozicije ravnatelja policije.

Mesić riješio spor oko Josipovićevog osiguranja

A za kompromisno rješenje po pitanju Josipovićevog osiguranja, imao je njegov prethodnik predsjednik na odlasku Stjepan Mesić. Ministar Karamarko odlučio je Josipoviću dati dio Mesićevih tjelohranitelja do inauguracije, nakon koje će se osiguranje ponovo preispitati.

Tajni razgovori u Vili Weiss trajali su gotovo 20 sati, a na njemu su sudjelovali Mesićev savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković, ministar Tomislav Karamarko, ravnatelj Uprave za poslove sigurnosti Davor Blažević, voditelj privremenog Ureda predsjednika Mirando Mrsić i budući šef države Ivo Josipović.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika