20.01.2010. / 23:09

Autor: Ana Smrečki

Afera Podravka: Sve uži krug oko Polančeca, prokazali ga okrivljeni poduzetnici

Polančeca se navodno tereti i da je kao potpredsjednik Vlade utjecao na lokalne poduzetnike preko kojih je pribavljao novac iz Podravke. Za Polančeca su navodno 'kobni' spomenuti poduzetnici koji su odlučili surađivati s istražiteljima. Okrivljeni su pritom postali svjedoci koji su ispričavši što se zapravo događalo u Podravci, navevši po čijem su nalogu radili. Upravo u tom kontekstu se spominje Damir Polančec. Jedan od svjedoka otkriva da ga je bivši ministar osobno nagovarao da preko svog poduzeća izvuče deset milijuna kuna iz Podravke

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir PolančecBivši potpredsjednik Vlade i ministar Damir PolančecNakon što je šestorici menadžera osumnjičenih za malverzacije u Podravki produljen istražni zatvor za još dva mjeseca istražitelji u tom slučaju navodno imaju sve više argumenata koji terete i bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra Damira Polančeca. Prema pisanju Jutarnjeg lista pitanje je dana kada će USKOK podići optužnicu protiv Damira Polančeca. Nakon što se s engleskog na hrvatski jezik prevede ugovor o kupnji 577.000 dionica Podravke koje su u vlasništvu Fima Amija, ali i zalog za kredit od 34 milijuna eura kod OTP banke, predstavnici USKOK-a i policije će odlučiti ima li elemenata za kaznenu odgovornost.

Lokalni poduzetnici prokazali Polančeca

No, Polančeca se navodno tereti i da je kao potpredsjednik Vlade utjecao na lokalne poduzetnike preko kojih je pribavljao novac iz Podravke. Za Polančeca su navodno 'kobni' spomenuti poduzetnici koji su odlučili surađivati s istražiteljima. Okrivljeni su pritom postali svjedoci koji su ispričavši što se zapravo događalo u Podravci, navevši po čijem su nalogu radili. Upravo u tom kontekstu se spominje Damir Polančec. Jedan od svjedoka otkriva da ga je bivši ministar osobno nagovarao da preko svog poduzeća izvuče deset milijuna kuna iz Podravke.

'Nedodirljivih doista nema'

Nakon afera u HEP-u, HPB-u, HAC-u, HŽ-u i Podravci navodno slijede nove kaznene prijave. Novinari su danas resornog ministra Karamarka i ravnatelja policije Grbića pitali vode li posljednje afere i prema bivšem premijeru Sanaderu, odnosno potpredsjedniku Vlade i ministru Polančecu. Oni tvrde da 'nedodirljivih nema'. Policija radi punom parom, a zbog već pokrenutih istraga, u Zagreb je na ispomoć stiglo 25 detektiva iz resora gospodarskog kriminala.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 20.01.10. 23:48

a on jos hoda na slobodi!


registracija
11/1/10

fluid, 21.01.10. 02:31

počmite oduzimati ili blokirati imovinu već jedanput.Kada sve prođe preračunajte šta su i koliko zaradili ostalo nazad u proračun.I nema zime za Hrvatsku.Zaista me zanima zašto konačno institut oduzimanja ili blokiranja imovine nije odmah primjenjiv?To nemogu shvatiti već 10-ak godina.Znam ali nemogu shvatiti.Postoji samo objašnjenje da pravosuđe opstruira taj institut.Drugoga objašnjenja nema.Ako se vade na ono,čekaj da se nešto dokaže,e onda stvarno nemam riječi ze tu količinu gluposti.Ili je mito i korupcija u pozadini.


registracija
11/1/10

fluid, 21.01.10. 02:39

A što se samoga Polančeca tiče,a i mnogih drugih u HDZ-u koji su za nas obične nedokazane rodoljube zaista pravi rodoljubi i koji nam drže tu prediku već punih 20 godina,to je za svaku osudu.No nemožeš osuditi čovjeka bez morala jer on ne razumije šta to je.Naravno,da ima morala bar nebi isticali da su domoljubi.Jad i talog ljudski-hrvatski.


registracija
17/1/10

pitman, 21.01.10. 05:52

nisam siguran da ce se otici toliko daleko da se hapse Polancec i Sanader jer kolko god Jaca to htjela ipak i ona je bila dio te vlasti a nezaboravite koliko je novaca upravo na njenu predizbornu kampanju potroseno i to upravo ovakvog prljavog novca


registracija
19/12/09

tricycle, 21.01.10. 07:02

da se objesi..


registracija
24/1/10

majdo10, 24.01.10. 10:00

nemamo mi ništa od tih optužbi jel netko zna ili je čuo da je neki od tih lopova vratio i jednu kunu.
pare treba vratit a njih pustit kući ne kaže se bez veze "DA BOG DA IMO PA NE IMO"
to je stara narodna ,za godinu dana če ih se polovica povješat sama .


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika