21.01.2010. / 21:03

Autor: Ana Smrečki

HSLS ostaje čvrsti partner u vladajućoj koaliciji; Vojković ostaje na čelu CO

Predsjednik Kosor sigurno je zbog novonastale situacije dobio i 'jezikove juhe' na sjednici Predsjedništva, nakon koje je izjavio da stranka 'ostaje čvrsti partner u vladajućoj koaliciji'. Kosor je također opovrgnuo špekulacije da je uoči sastanka Predsjedništva stranke od premijerke Kosor tražio smjenu Hrvoja Vojkovića s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja

Šef HSLS-a Darinko KosorŠef HSLS-a Darinko KosorJoš jedan buran dan na hrvatskoj političkoj sceni nakon slučaja Polančec, upotpunila je i sjednica Predsjedništva HSLS-a. Sjednici je prethodilo niz trzavica na relaciji novoizabrani šef stranke Darinko Kosor i premijerka Jadranka Kosor. Iako bi se prije reklo da se radi o obiteljskim (ne)vezama, šef HSLS-a odlučio je 'pumpati mišiće' na predsjednici Vlade koja je inače, njegova sestrična.

Jačanje svoje tek nedavno osvojene pozicije u stranci, ali i na hrvatskoj političkoj sceni, prijetnjama da je HSLS spreman i izaći iz vladajuće koalicije, koštalo ga je javnog 'ribanja' koje mu je priuštila premijerka Kosor. Ona mu je naime, preko medija poručila da koalicija dobrovoljna te da svatko iz nje može i izaći.

Kosor nema nikakvih uvjeta prema koaliciji

Predsjednik Kosor sigurno je zbog novonastale situacije dobio i 'jezikove juhe' na sjednici Predsjedništva, nakon koje je izjavio da stranka 'ostaje čvrsti partner u vladajućoj koaliciji'. Pojasnio je da 'HSLS nema nikakvih uvjeta prema koalicijskim partnerima, osim onih koji su zapisani u koalicijskom sporazumu'. Opovrgnuo je nagađanja da traži nova mjesta u koaliciji, poručivši da samo želi programsku suradnju.

Vojković ostaje predsjednik uprave Croatia osiguranja

Kosor je također opovrgnuo špekulacije da je uoči sastanka Predsjedništva stranke od premijerke Kosor tražio smjenu Hrvoja Vojkovića s mjesta predsjednika uprave Croatia osiguranja zbog navodne umiješanosti u afere u Croatia leasingu. Poručio je da 'nikakvih rasprava s koalicijskim partnerima o toj temi nije bilo'. Hrvoje Vojković je pak istaknuo da je tvrtka na čijem je čelu, stabilna, da odlično posluje te da ne razumije zašto bi netko tražio njegovu smjenu.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 21.01.10. 21:18

"Inicijativa 'More je kopno' prosvjeduje zbog "medijske blokade" - kaj je Nacional - opet šutite. Sram vas bilo pridružujute se veleizdajnicima! Fuuuuj!


registracija
29/5/09

MetaGuru, 22.01.10. 10:44

Inicijativa more je kopno je najretardiranija ideja koja se pojavila u političkom prostoru u novije vrijeme (brojim tu i kandi daturu Siniše Vuce za Sabor).

Srdačan pozdrav


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika