22.01.2010. / 10:02

Autor: Andrea Belin

Leonardo DiCaprio donirao milijun dolara za Haiti

Već je nekoliko slavnih osoba darovalo velike donacije ovoj siromašnoj zemlji nakon prošlotjednog potresa magnitude 7,0 Richtera, u kojem je poginulo od 75,000 do 200,000 ljudi

Leonardo DiCaprioLeonardo DiCaprioHollywoodski glumac, Leonardo DiCaprio darovao je u četvrtak milijun dolara za pomoć Haitiju, priključivši se tako i drugim hollywoodskim zvijezdama koje su pružile pomoć toj najsiromašnijoj karipskoj zemlji pogođenoj razornim potresom.

Kako su izvjestile američke TV mreže, DiCaprijeva donacija uplaćena je u Zakladu Clinton-Bush za Haiti.

Američki predsjednik Barack Obama imenovao je bivše predsjednike Billa Clintona i Georgea W. Busha posebnim koordinatorima pružanja pomoći Haitiju.

"Zahvaljujem Leonardu DiCapriju za njegovu izvanrednu velikodušnost", rekao je predsjednik George W. Bush.

Inače, već je nekoliko slavnih osoba darovalo velike donacije Haitiju nakon prošlotjednog potresa magnitude 7,0 Richtera, u kojem je poginulo od 75,000 do 200,000 ljudi.

DiCaprijeva bivša djevojka, supermodel Gisele Bundchen, donirala je 1,5 milijuna dolara za humanitarnu pomoć Haitiju, dok je par Brad Pitt i Angelina Jolie, donirao milijun dolara organizaciji Liječnici bez granica (MSF) za djelovanje u Haitiju.

Glumica Sandra Bullock također je donirala milijun dolara, prema podacima UN-ova Ureda za koordinaciju humanitarnih poslova.

Vezane vijesti

Ranojutarnje pressice u podne i propala 'maskarada'

Ranojutarnje pressice u podne i propala 'maskarada'

Ne volim konferencije za novinare koje počinju prije 13 sati. Rekao je to Brad Pitt u utorak u Cannesu, bilo je 11.20, ali, htio-ne htio, morao je… Više

Komentari

registracija
9/7/09

milan948, 22.01.10. 10:48

E, ovo zaslužuje da bude udarna vijest, a ne ono kako se neka "namiguša" provodila u Dubajiu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika