23.01.2010. / 19:54

Autor: Ante Mihić

EP u rukometu: Pala i Rusija, Hrvatska sa četiri boda u drugi krug

Rukometaši Hrvatske su upisali i treću pobjedu u skupini A Europskog prvenstva koje se održava u Austriji. U 3. kolu je pobijeđena Rusija 30-28 (17-16)

Ivano Balić (Foto: Igor Šoban)Ivano Balić (Foto: Igor Šoban)

Hrvatska rukometna reprezentacija je u vrlo neizvjesnoj i teškoj utakmici pobijedila reprezentaciju Rusije 30:28 te je na taj način ostvarila vrlo bitnu pobjedu u trećem kolu skupine A prve faze natjecanja.

Ovom pobjedom Hrvatska reprezentacija u drugi krug natjecanja prenosi vrlo vrijedna četiri boda koja će joj puno značiti u borbi za polufinale. Iako još uvijek nije odigrana utakmica između Norveške i Ukrajine sigurno je da će u drugoj fazi natjecanja Hrvatska igrati protiv Danske, Islanda i Austrije koja je u posljednjoj utakmici skupine B vrlo uvjerljivo pobijedila reprezentaciju Srbije i tako ih izbacili iz daljnjeg tijeka natjecanja.

Utakmica između Hrvatske i Rusije bio je pravi rukometni "rat" u kojoj je jedna lopta odlučivala pobjednika. Dok je u prvo poluvremenu slabiji dio igre Hrvatske reprezentacije bila obrana u drugom dijelu Hrvatska je imala problema u organizaciji napada, pa je Rusija u jednom trenutku vodila 26:23 i opasno prijetila da će utakmicu privesti kraju u svoju korist. Ipak izvrsni Mirko Alilović u ključnim trenucima brani kontru Kaynarovu i sedmerac Igropulu te omogućuje svojoj momčadi da se vrati u utakmicu. U presudnim trenucima utakimce izvrsno je odigrao Ivano Balić, koji je odlično organizirao napade Hrvatske te Manuel Štrlek koji je sa sedam pogodaka bio jedan od najboljih igrača Hrvatske reprezentacije.

Uz njih dvojicu odličnu utakmicu odigrao je i Ivan Čupić koji je sa osam pogodaka bio najbolji strijelac hrvatske reprezentacije te Drago Vuković koji je prvo presjekao važnu loptu u obrani, a onda zabio i odlučujući pogodak za pobjedu. Kod Rusa odličan Konstantin Igropulo sa 12 pogodaka te Andrey Starykh sa sedam pogodaka. Možda najveći problem hrvatske reprezentacije u ovoj utakmici bilo je nedovoljno agresivnosti, pa je tako Hrvatska u 60 minuta imela samo jedno isključenje, ali velika borbenost i želja za pobjedom ipak su na kraju donijeli pozitivan rezultat. Hrvatska reprezentacija sada putuje u Beč gdje će u ponedjeljak nastaviti natjecanje u borbi za polufinale Europskog prvenstva.

Fotogalerija

EP u rukometu, 3. kolo:

skupina A, Graz:

Hrvatska - Rusija 30-28

Norveška - Ukrajina (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 6, 2. Norveška 4 (-1), 3. Rusija 2, 4. Ukrajina 0 (-1).

skupina B, Linz:

Austrija - Srbija 37-31

Danska - Island (kasnije)

Redoslijed: 1. Danska 4 (-1), 2. Austrija 3, 3. Island 2 (-1), 4. Srbija 1.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika