23.01.2010. / 20:51

Autor: Ivica Medo

Ivano Balić: Červar nam je rekao da idemo glavom kroz zid

Jedan od junaka pobjede na Rusijom bio je Ivano Balić koji ponovno igra u sjajnoj formi. Postigao je četiri pogotka, imao je nekoliko sjajnih asistencija, ali odigrao je i odlično u obrani, presjekao je nekoliko puta loptu Rusima za lake golove Hrvatske

Ivano Balić (Foto: Reuters)Ivano Balić (Foto: Reuters)Jedan od junaka pobjede na Rusijom bio je Ivano Balić koji ponovno igra u sjajnoj formi. Postigao je četiri pogotka, imao je nekoliko sjajnih asistencija, ali odigrao je i odlično u obrani, presjekao je nekoliko puta loptu Rusima za lake golove Hrvatske:

"Červar je tražio da idemo glavom kroz zid, a mi smo ga poslušali. Na udarce sam ionako već odavno navikao", izjavio je Balić nakon utakmice s Rusima koji su nemilice tukli po njemu cijelu utakmicu.

"Ovo je bila pobjeda cijele momčadi, svi smo bili kao jedan. Jako smo se izmorili, imali smo problema u obrani, koja nije funkcionirala u prvom poluvremenu. U napadu smo igrali dosta bolje, mogli smo pobijediti s većom razlikom, ali primili smo puno lakih golova", kaže Balić koji je nosi igru hrvatske reprezentacije.

Mirko Alilović opet je branio vrhunski, skinuo nekoliko zicera u trenucima kad se utakmica lomila.

"Namučili smo se s Rusima kao s nikim. Igrali su jako dobro, desetak minuta prije kraja bili smo vrlo blizu poraza, ali na kraju smo opet smogli snage i preokrenuli utakmicu u našu korist. Sada su nam vrata polufinala otvorena", tvrdi Alilović, ali ističe da nema iluzija kako će u drugom krugu biti lako doći i do te samo jedne pobjede s kojom će Hrvatska najvjerojatnije izboriti polufinale Eura.

Štrlek: Popravit ćemo igru u drugom krugu

Odličnu partiju odigrao je i mladi Manuel Štrlek. Imao je stopostotnu realizaciju, sedam udaraca - sedam pogodaka.

"Baš me je išlo ovu utakmicu, nitko sretniji od mene. Rusi jako dobro odigrali, kvalitetna su momčad, a mi smo dosta oscilirali, no mislim da ćemo popraviti igru u drugom krugu. Pozivam hrvatske navijače da nas u Beču bodre u što većem broju. Kad imamo takvu potporu kao danas protiv Rusije, onda teško možemo izgubiti", kazao je Štrlek, a s njim se složio njegov suigrač sa suprotnog krila Ivan Čupić:

"Publika je bila sjajna. Osjećali smo se kao da igramo u Zagrebu ili Splitu", kaže Čupić koji je bio najefikasniji hrvatski igrač, postigao je osam pogodaka od jedanaest šuteva na gol Rusije.

"Polako podižemo formu. Obrana danas nije bila na visokoj razini, ali siguran sam da će u buduće sve biti kako treba. Bit će nam lakše kad se vrate Lacković i Valčić, ali moramo se nastaviti bacati na glavu jer takva igra nas je i dovela u situaciju u kojoj smo sada", upozorava Čupić.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika