24.01.2010. / 21:11

Autor: Ana Smrečki

Odlazi li Vojković: Nova sjednica čelništva HSLS-a o njegovoj sudbini

Premijerka Kosor je nedavno izjavila da Vojkovića sa čelne pozicije CO želi maknuti HSLS-ov predsjednik. Kosor po novome pak tvrdi da je to ideja predsjednice Vlade. U medijima se spominje i navodno prijeteće pismo Kosorici. No, čini se da predsjednik HSLS-a, koji je lavinu ovih informacija i pokrenuo u medijima, ima štošta za reći o Vojkoviću. On tvrdi da je premijerka odavno željela maknuti Vojkovića iz CO, ali da zbog posljednjih događaja u stranci ima prečeg posla

Hrvoje Vojković, dugogodišnji predsjednik Uprave CO ponovno u središtu pozornostiHrvoje Vojković, dugogodišnji predsjednik Uprave CO ponovno u središtu pozornostiTko želi smijeniti Hrvoja Vojkovića, premijerka Jadranka Kosor ili šef HSLS-a Darinko Kosor? Iz medija je teško iščitati odgovor na ovo pitanje, jer spomenuti akteri ove priče u posljednje vrijeme prebacuju lopticu jedan drugome u teren. Radi li se tek o jeftinom sakupljanju političkih bodova ili je Vojković kao glavni i odgovorni u Croatia osiguranju zaista nekome gadno zasmetao, nepoznanice su na koje čak ni ljudi blisku HSLS-u nemaju odgovor.

Vojković menadžer godine u regiji

I dok je Vojković u susjednoj BiH prema tuzlanskom listu proglašen manadžerom godine u regiji, njegovi su mu kolege u stranci očito odlučili 'spakirati kofere'. Naime, za ponedjeljak su sazvali još jednu sjednicu Predsjedništva stranke. Iako je to druga sjednica u manje od tjedan dana, liberali ponovno sjedaju za stol i raspravljaju o stanju u stranci. Jedna od tema je i sudbina Hrvoja Vojkovića.

Iako se Vojkovića 'tereti' za nepravilnosti u radu Croatia osiguranja kao i zapošljavanje bez natječaja, čelnik HSLS-a možda će iz drugog pokušaja, pred stranačkim kolegama i javnosti pojasniti zašto mu od jednom smeta Vojković. Nakon posljednje sjednice Predsjedništva HSLS-a, tvrdio je da se o toj temi nije raspravljalo te da Vojković ostaje na čelu tog spomenutog državnog poduzeća.

Darinko Kosor ne želi šutjeti o predsjedniku Uprave CO

Stoga, uopće nije jasno tko želi smijeniti Vojkovića. Premijerka Kosor je nedavno izjavila da ga sa čelne pozicije CO želi maknuti HSLS-ov predsjednik. Kosor po novome pak tvrdi da je to ideja predsjednice Vlade. U medijima se spominje i navodno prijeteće pismo Kosorici, kojoj se preko treće osobe poručuje da 'ne dira Vojkovića, jer da će on u suprotnome reći sve što zna'. I premijerka Kosor i Vojković ovakve navode oštro odbacuju.

No, čini se da predsjednik HSLS-a, koji je lavinu ovih informacija i pokrenuo u medijima, ima štošta za reći o Vojkoviću. On tvrdi da je premijerka odavno željela maknuti Vojkovića iz CO, ali da zbog posljednjih događaja u stranci ima prečeg posla. Medijski rat na relaciji Darinko Kosor - Hrvoje Vojković tako se nastavlja do daljnjega, a šef HSLS-a barem je na taj način uspio 'oči javnost' odmaknuti s nedavnog sukoba s premijerkom.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 25.01.10. 00:07

LJUDI, GDJE MI ZIVIMO?? TKO je taj Jadranko Kosor? Sto on ima zajednickoga sa CRO. OSIG.? To je opasan Typ, poput Sanadera. Vojkovic moze ostati na svom radnom mjestu, ili ako krade, direktno u zatvor! Sto tu ima raditi HSLS, ili bilo koja stranka. Kosora u zatvor! Vojkovica na provjeru!


registracija
17/1/10

pitman, 25.01.10. 04:49

C.O. vec godinama muze HSLS od tog zive od toga se financiraju ,tamo je i Adlesickin muz zaposlen naravno u upravi pa taj Vojkovic je postavljen kao mlad klinac da bi mogli s njime manipulirati sad im je i on okrenuo ledja jer je skuzio da ta stranka nema sanse da prodje izborni prag na sljedecim izborima...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika