25.01.2010. / 21:48

Autor: Ana Smrečki, Hina

Kosor: Donosimo dva nova modela za oporavak poduzeća, u pripremi i treći

Kosor je odlučno demantirala da je tražila smjenu čelnog čovjeka Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića ustvrdivši da ju se 'želi uvući u priču raščišćavanja odnosa unutar HSLS-a'. Govoreći o produljenju mandata glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, poručila je da je on kvalitetno obavljao posao proteklih mjeseci te da ne vidi potrebe da se sada kreće u potragu za nekim drugim

Premijerka Jadranka Kosor na sjednici VladePremijerka Jadranka Kosor na sjednici VladePremijerka Jadranka Kosor odučila je, osim u odlučnu borbu protiv korupcije, uhvatiti se u koštac s aktualnom gospodarskom krizom. U tom kontekstu najavila je donošenje konkretnih mjera, već na ovotjednoj sjednici Vlade. Radi se o sredstvima za gospodarski oporavak hrvatskih poduzeća koja će se dodjeljivati na temelju dva modela. U njima sudjeluju Hrvatska narodna banka, Hrvatska banka za obnovu i razvitak i Vlada. Kako je otkrila premijerka u emisiji Hrvatskog radija 'Kako vlada Vlada' ti će se potezi donijeti u četvrtak, a prve rezultate očekuje već krajem veljače.

Radi se i na trećem modelu za poduzeća u teškom stanju

No, to nije sve. Radi se i na trećem modelu. Njime bi se trebala obuhvatiti ona poduzeća koja su u osobito teškoj situaciji. Taj će se treći model naći na sjednici Vlade čim bude gotov. Preduhitrila je eventualna pitanja, kao primjerice, zašto se ove mjere nisu već poduzele. Kosor je pojasnila da banke do sada nisu raspolagale dovoljnom svotom novca za predlaganje spomenutih modela te da je bilo potrebno donijeti i dodatne mjere za stabilizaciju financijskog sustava.

Na pitanje hoće li Vlada, u kontekstu gospodarskog oporavka pomoći radnicima 'Đakovštine', čija je tvrtka od danas u stečaju, Kosor je odgovorila da Vlada, nažalost nema sredstva pomoći tom poljoprivredno-prehrambenom poduzeću. Ustvrdila je da radnici nisu krivi za to što se dogodilo toj tvrtki, istaknuvši da je u 'Đakovštini počinjena pljačka robnih zaliha, zbog čega će se tražit hitna kaznena odgovornost i preispitivanje propusta u sustavu koji su dopustile da se takvo što dogodi.

Optimizam po pitanju drugog kruga privatizacije brodogradilišta

Premijerka se dotakla i drugog kruga privatizacije hrvatskih brodogradilišta, koji će biti pokrenut sredinom veljače. Optimistično poručuje da bi naša brodogradilišta u drugom krugu mogla biti prodana. Poručuje da će se razgovarati sa svim potencijalnim kupcima te da će ih svakih 15 dana izvještavati o trenutačnom stanju. Ovaj drugi krug privatizacije trebao bi trajati 60 dana.

Bajić dobro radi svoj posao

Kosor je odlučno demantirala da je tražila smjenu čelnog čovjeka Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića ustvrdivši da ju se 'želi uvući u priču raščišćavanja odnosa unutar HSLS-a'. Govoreći o produljenju mandata glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, poručila je da je on kvalitetno obavljao posao proteklih mjeseci te da ne vidi potrebe da se sada kreće u potragu za nekim drugim.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika