25.01.2010. / 22:52

Autor: Ana Smrečki

Oporba daje Vladi time out od pola godine : Pomozite gospodarstvu i građanima

U međuvremenu, na potezu su i oporbenjaci. SDP-ovci su, zajedno s HNS-ovcima obećali pronaći zajednička rješenja za izlazak iz krize. Na takav ih je kompromis, pojašnjava Linić 'natjerala' brojka od gotovo 300 tisuća nezaposlenih i neplaćeni registrirani računi u ukupnom iznosu od 26 milijardi kuna. Oporbenjaci, prije svega žele pomoći posrnulom hrvatskom gospodarstvu, a time i građanima

SDP-ov Slavko LinićSDP-ov Slavko LinićVladajući i oporba 'zakopali su ratnu sjekiru' barem za vremensko razdoblje od šest mjeseci. Ne radi se o Vladi nacionalnoj jedinstva, jer, kako je šef SDP-a Milanović jednom prilikom rekao 'Hrvatska nije u ratu nego u krizi', već o prešućenom dogovoru o 'šest mjeseci mira'.

U tom periodu, kako je već ranije dao naslutiti, a danas je potvrdio SDP-ov Slavko Linić, oporba će timu Jadranke Kosor dati pola godine da napravi konkretne korake u rješavanju aktualne gospodarske krize u zemlju. Ako u dogledno vrijeme ne dođe do konkretnih pomaka, 'paljba' na račun Vlade, nastavlja se u već viđenom stilu.


Oporba će svojim prijedlozima pomagati Vladi

U međuvremenu, na potezu su i oporbenjaci. SDP-ovci su, zajedno s HNS-ovcima obećali pronaći zajednička rješenja za izlazak iz krize. Na takav ih je kompromis, pojašnjava Linić 'natjerala' brojka od gotovo 300 tisuća nezaposlenih i neplaćeni registrirani računi u ukupnom iznosu od 26 milijardi kuna. Oporbenjaci, prije svega žele pomoći posrnulom hrvatskom gospodarstvu, a time i građanima, kako bi nam svima ubuduće bilo bolje. Još jednom predlažu ukidanje 'harača' i brojnih parafiskalnih nameta te smanjenje PDV-a.

Akteri izvršne vlasti - svjedoci pokajnici

No, SDP-ovci su svjesni, da je osim krize, velika hrvatska boljka i korupcija. Vladajućima spočitavaju velike korupcijske afere, poručujući im da se ponašaju kao svjedoci pokajnici, budući da su šest godina sudjelovali u izvršnoj vlasti, a sada dižu ruke od bivšeg stranačkog šefa, pojedinih ministra i ostalih kolega koji su upleteni u korupcijske afere.

SDP-ovci nisu mogli ne spomenuti ni bivšeg premijera Sanadera i potpredsjednika Vlade i ministra Polančeca. Ovoga put spominje ih se u kontekstu hrvatskih brodogradilišta. Predlažu da se prije privatizacije provede restrukturiranje, jer smatraju da ranije potpisivani ugovori, nisu dobri.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika