26.01.2010. / 21:43

Autor: Ana Smrečki

Pusić o Čačiću: Šef HNS-a ima našu podršku, dajemo mu vremena da se oporavi

Politički analitičari smatraju da se Čačić izvrsno nosi s medijima te kako je ovaj način komunikacije novi moment u povijesti hrvatskog novinarstva, općenito, budući da nas ni jedan političar ili javna osoba do sada nikada nije detaljno izvijestila o nekoj svojoj osobnoj tragediji, krivnji i eventualnim budućim potezima

Šef HNS-a Radimir Čačić i bivša čelnica narodnjaka Vesna PusićŠef HNS-a Radimir Čačić i bivša čelnica narodnjaka Vesna PusićTeška osobna tragedija koja je zadesila šefa HNS-a Radimira Čačića, zbog smrti dvoje Mađara na autocesti prema Budimpešti nakon prometne nesreće koju je sam uzrokovao, njegovi stranački kolege su uz njega. Iako Čačić nije dostupan za medije, iz krugova bliskih HNS-u može se čuti da je Čačić u šoku, da je očajan te da čeka pokretanje sudskog postupka u Mađarskoj.

Pusić ponosna na HNS u kojem nema oportunizma

Predsjednica saborskog kluba HNS-a Vesna Pusić ponosna je na svoju stranku, ističući kako je iz trenutne situacije vidljivo da u redovima narodnjaka nema oportunizma. «Nitko od kolega nije pokušao iskoristiti Čačićevu tragediju u svoju političku promociju, a cijelo stranačko vodstvo suosjeća s obitelji žrtava prometne nesreće», kaže Pusić. Čačiću su pak uz osobnu podršku, kolege iz stranke ostavili dovoljno vremena da dođe k sebi.

Mađari zatražili odštetu

U međuvremenu mediji i dalje nagađaju o sudbini čelnika HNS-a. Malo je vjerojatno da će se Čačić povući iz politike, a konkretni potezi trebali bi biti poznati nakon pokretanja kaznenog postupka u Mađarskoj. Naši mediji ponovno su se 'bacili' u istraživanje mađarskih zakona, prema kojima se za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama jedne ili više osoba 'leži' u zatvoru od dvije do osam godina. Istodobno, u našoj su se javnosti pojavile informacije da je odvjetnica obitelji žrtava zatražila financijsku odštetu od Čačića.

Čačić odlično komunicira s medijima

I dok su HNS-ovci zgroženi medijskim napisima o mogućim sankcijama i prije pokretanja pravnog postupka, Čačić je u posljednjem javnom istupu zahvalio novinarima na korektnom izvještavanju. Podsjetimo, predsjednik HNS-a dva puta se javnosti obratio priopćenjem i jednom je stao pred novinare nakon sastanka oporbenjaka u Banskim dvorima.

Politički analitičari smatraju da se Čačić izvrsno nosi s medijima te kako je ovaj način komunikacije novi moment u povijesti hrvatskog novinarstva, općenito, budući da nas ni jedan političar ili javna osoba do sada nikada nije detaljno izvijestila o nekoj svojoj osobnoj tragediji, krivnji i eventualnim budućim potezima.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 27.01.10. 02:31

Gospodine Čečiću,osobna tragedija toga tipa svakoga može zadesiti.Moja sućut u cijelom tom nesretnom događaju.Najprije onima koji su izgubili voljene a onda i vama kao tragičaru u toj prometnoj nezgodi.Razni komentari u svezi s tim nisu primjereni no radi se onima koji u oku brvno nose ali im smeta u tuđem trun.Ne obazirite se već stojećki prihvatite ono što proizilazi iz ovakve situacije.Osjećaja krivnje svejedno se nećete otresti do kraja života.Sretno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika