28.01.2010. / 20:23

Autor: Ana Smrečki

USKOK i policija u Croatia osiguranju i Hrvatskoj lutriji

U Croatia osiguranju navodno se istražuje ugovor sklopljen s tvrtkom Fimi-media i to u vrijednosti od 9 milijuna kuna. Sve je obavljeno putem javnog natječaja, no da ga nije bilo Nevenka Jurak bi dobila čak šest milijuna kuna više. Sumnjivi ugovori istog sadržaja istražuju se i u Hrvatskoj lutriji

Mladen Barišić, bivši blagajnik vladajućeg HDZ-a i dobar Sanaderov prijateljMladen Barišić, bivši blagajnik vladajućeg HDZ-a i dobar Sanaderov prijateljNakon HEP-a, HŽ-a, HAC-a, Podravke i poštanske banke čini se da su pod povećalo USKOK-a i policije na red došli i Hrvatska lutrija te Croatia osiguranje. Kako javlja Nova TV 'sumnja se da je posredstvom marketinške agencije Fimi-Media došlo do izvlačenja desetaka milijuna kuna za koje se pretpostavlja da su završili na računima bliskih suradnika bivšeg premijera Ive Sanadera. Glavni i jedini razlog ove akcije je poslovanje tvrtke Fimi-Media s dvadesetak državnih poduzeća'.

Svi putovi vode do bivšeg premijera Sandera

I u Hrvatskoj lutriji i u Croatia osiguranju 'češljaju' se ugovori koje je s njima zaključila tvrtka Fimi-Media Nevene Jurak, inače bliska prijateljica Mladena Barišića, dojučerašnjeg rizničara vladajućeg HDZ-a, kojeg se pak dovodi u vezu s bivšim premijerom Sanaderom, o čemu je Nacional već pisao u jednom od posljednjih brojeva. Sumnja se da su se upravo po toj prijateljskoj liniji dodjeljivali milijunski poslovi za promociju i reklamiranje poduzeća koje su na državnim 'jaslama'. U medijima se u posljednje vrijeme spominje i sastanak koji je navodno prije tri godine organizirao bivši premijer Sanader. Na njega su uz Barišića i Jurakicu pozvani direktori 20-tak državnih poduzeća.

Sumnjivi ugovori 'češljaju' se i u Croatia osiguranju i u Hrvatskoj lutriji

Svima im je sugerirano da poslove marketinga prepuste Barišićevoj prijateljici Nevenki Jurak. Fimi-Media tako je dobila poslove s HAC-om, Croatia osiguranjem, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HEP-om, HPB-om i HP-om.

U Croatia osiguranju navodno se istražuje ugovor sklopljen s tvrtkom Fimi-media i to u vrijednosti od 9 milijuna kuna. Sve je obavljeno putem javnog natječaja, no da ga nije bilo Nevenka Jurak bi dobila čak šest milijuna kuna više. Sumnjivi ugovori istog sadržaja istražuju se i u Hrvatskoj lutriji.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 29.01.10. 00:05

Ma ne da nema kraja nego još nije ni počelo.Ali oko čega da se sada spori?Što je vrijedilo toga više nema i sve ovo je samo farsa.I još se odugovlači sa primjenom "oduzimanja imovine"ili bar blokade dok se postupak ne okonča.Šta bilo!Sve je farsa.Što je pokradeno nema više i točka.A što će biti uklonjeni dalje od zdjele,ti koji su znali što treba?E što nisam slabijega karaktera bio pa se osigurao(više djecu nego sebe) a za druge baš me briga,pa neka me sada miču sa scene(i od zdjele).Sada mi je kuća puna pa može i koja godinica zatvora .I to će proći a onda ulazim u određeni krug nas 200 najbogatijih.Svoj među svojima.


registracija
19/12/09

tricycle, 29.01.10. 06:48

Barišićeva kći Adriana još uvijek radi u obavještajno-sigurnosnom sustavu, zaposlio ju je Karamarko kad je 2004. po nalogu Sanadera izvršio tihi državni udar i na svim ključnim mjestima zaposlio provjerene HDZ-ovce, suprotno odredbama važećeg zakona...taj isti Karamarko je još uvijek ministar koji bi trebao pohvatati HDZ-ove kriminalce. Smiješno!!


registracija
27/7/09

columbo, 29.01.10. 07:37

Ana, vec dugo namjeravam upozoriti vas da ne koristite "posljednji broj", jer uvjek me strecnete da se ugasio, da ga dakle, nema vise...Mislim da bi vam bilo primjerenije u slicnim navodjenjima pisati - prosli, najnoviji ili tako sto, ali ne i posljednji.
Molim vas da me ispricate sto vec nekoliko puta reagiram na slican nacin, ( ovo je zasigurno -posljednje), te ako ovo do sada shvatite dobronamjernim, zasigurno vas ne moram uvjeravati u iskrenost stovanja sto vam ga upucujem.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika