28.01.2010. / 21:59

Autor: Ivica Medo

Červar napao EPH-a i Styriju: Nisam kao Ivo Sanader, ja ne bježim

"Dirnut sam poštovanjem igrača, ponosan sam na cijelu svoju momčad, a ponosan sam i što sam sa sela. A ovi što me vrijeđaju, ovi iz EPH-a i Styrije, kad bi oni ovoliko radili kao mi, onda bi nešto postigli u životu ", izjavio je Červar nakon utakmice

Lino ČervarLino ČervarHrvatska se plasirala u deveto polufinale u posljednjih deset velikih turnira sjajnom pobjedom protiv Danske u posljednjoj utakmici skupine I.

Izbornik Lino Červar ipak nije izdržao a da se ne obračuna s kritičarima.

"Dirnut sam poštovanjem igrača, ponosan sam na cijelu svoju momčad, a ponosan sam i što sam sa sela. A ovi što me vrijeđaju, ovi iz EPH-a i Styrije, kad bi oni ovoliko radili kao mi, onda bi nešto postigli u životu ", izjavio je Červar nakon utakmice.

Press-konferenciju započeo je u oštrom tonu prema novinarima:

"Nisam bjegunac, nisam kao Ivo Sanader! Napisali ste tako, a rekao sam da odlazim tek nakon Eura. Istječe mi ugovor, ja nigdje ne bježim. Pročitajte najprije olimpijsku povelju, u njoj piše da se olimpijskog pobjednika mora poštovati", zagrmio je izbornik, a onda nastavio u blažem tonu."

"Dečki nisu odustali od borbe niti u jednom trenutku. Skromnost je naša najveća snaga, entuzijazam i skromnost nas nose naprijed prema pobjedama", pohvalio je Červar svoju momčad. Zatim se dotakao odluke o pomlađivanju momčadi:

"Teška je odluka bila pomladiti momčad, ali to smo morali napraviti da bi se na OI 2012. borili za medalje. Jurišat ćemo u Londonu na treće olimpijsko zlato."

Hrvatska je gotovo cijelu utakmicu vodila protiv Danske, a izbornik tvrdi da se nije bojao kad su Danci smanjili na dva razlike deset minuta prije kraja.

"Nije me bilo strah jer sam vidio da igrači daju sve od sebe za pobjedu."

U polufinalu Hrvatska ide na Poljsku, no Červar ne brine:

"Poštujemo Poljake, ali mi se moramo spremiti za ono što nas čeka. Naši mladi igrači u takvim utakmicama se moraju očeličiti."

Drugi polufinalni par sačinjavaju Island i Francuska, a utakmice obje polufinalne utakmice se igraju 30. siječnjau Beču.

Utakmica Hrvatske i Poljske započinje u 14.00, a Francuske i Islanda u 16.30.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika