29.01.2010. / 21:57

Autor: Ana Smrečki

Puls nacije: Bez obzira na nepopularne mjere Vlada ima pozitivnu ocjenu javnosti

Tako je prema istraživanju agencije Puls, potpora Vladi prvi puta u posljednjih nekoliko godina ocjenjena pozitivno. U brojkama, ta potpora iznosi preko 50 posto. Komentirajući istraživanje nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Kosor je istaknula da se radi o dosada najvećoj potpori Vladi te da su građani unatoč nepopularnim mjerama, prepoznali angažman i napore njezinog tima

Premijerka Kosor uživa veliku potporu javnostiPremijerka Kosor uživa veliku potporu javnostiU posljednjih šest mjeseci, od kako je na čelu Vlade premijerka Jadranka Kosor, percepcija javnosti se uglavnom promijenila i to na bolje. Nije ni čudo, kada se Kosor za razliku od svog prethodnika Ive Sanadera ozbiljno uhvatila u koštac u borbi protiv korupcije i kriminala, a svog je nekadašnjeg šefa izbrisala iz HDZ-a. Taj joj je potez dio naklonost nekih novih birača, građana koji su donedavno sumnjali u njezine časne namjere.

Najveća potpora Vladi unatoč nepopularnim mjerama

Tako je prema istraživanju agencije Puls, potpora Vladi prvi puta u posljednjih nekoliko godina ocjenjena pozitivno. U brojkama, ta potpora iznosi preko 50 posto. Komentirajući istraživanje nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a Kosor je istaknula da se radi o dosada najvećoj potpori Vladi te da su građani unatoč nepopularnim mjerama, prepoznali angažman i napore njezinog tima. Ipak, stranka kojoj je Kosor na čelu dobila je naklonost tek 28 posto ispitanika.

SDP na prvom mjestu, iza njega HDZ te HNS

Što se tiče ostalih parlamentarnih stranaka, SDP je na prvom mjestu, kojeg podržava 34 posto ispitanika. Na trećem mjestu je HNS s osam posto. Po popularnosti političara, na prvom mjestu je ponovno Stjepan Mesić, a za 'petama' mu je njegov nasljednik Ivo Josipović. Treće mjesto ovoga je mjeseca pripalo premijerki Kosor, koja je u prošlom istraživanju bila najpopularnija političarka mjeseca. Iza nje se nalazi šef oporbe Zoran Milanović, kojemu je pripalo četvrto mjesto.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 30.01.10. 10:50

Ok ide na bolje.No uz koju cijenu i nije li prekasno?Dojam je da sada kada je gotovo sve opljačkano,a što je Hrvatsku činilo tako jakom i bogatom,da je došlo vrijeme za "ispravljanje stanja".E pa sada nije isti početak"utakmice ulaska u demokraciju" kada neprijatelj(lopovi i kriminalci bez skorpula)imaju tri boda osigurana u džepu u odnosu na ostatak nacije.Pokradeno bogatstvo ostaje u njihovim rukama i tekma ide dalje.Kapita,da bi opstao,neide tim tijekom jer "oteto-prokleto"!No do tada koliki će umrijeti ne okusivši stečevine demokracije koje su plaćene mnogim životima krvavo i beskompromisno.?Revolucija i lopovi su "pojeli svoju djecu"za doručak.Sada ručak i nije toliko bitan.Idemo dalje!


registracija
11/1/10

fluid, 30.01.10. 10:55

Uzput,jako jako je ružno i to što se nitko,ali ama baš nitko u sadašnjoj vlasti ne osjeća uopće odgovoran za bilo što od kriminala i drugih zala u lijepoj našoj.Npr.Kosor,Šeks,Bebić i ostali direktni sudionici pljačke vlastitog naroda.No mi ih i dalje izdašno podupiremo i biramo."Samo naprijed,uzmite nam sve što imamo.Mi smo po naravi mazohisti i to nam paše!?Jadno,jadno,jadno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika