30.01.2010. / 18:10

Autor: Ivica Medo

Lino Červar: Prvi mačići se bacaju u vodu. Treba biti pravi kad je najvažnije

"Mijenjali smo obrane, igrali smo 6-0, pa 5-1. Poljaci se tu nisu snašli i zato su radili pogreške, igrali smo pokretljivo. Blokirali smo njihove šuteve, zato je Mirku bilo lakše braniti", izjavio je Červar nakon pobjede nad Poljskom u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva u Austriji

Lino Červar (Foto: Igor Šoban)Lino Červar (Foto: Igor Šoban)Pomoćnik izbornika hrvatske reprezentacije Slavko Goluža istakao je odličnu obranu Hrvatske:

"Odlično smo odigrali obranu, nisam nam mogli ništa napraviti. Igrali smo veći dio prvenstva bez Lackovića i Tončija, no ostali dečki su ih nadomjestili. Svaki je dao svoj doprinos. Večeras trebamo feštati", kazao je uzbuđeni Goluža a na pitanje je li bilo izmjene teških riječi s poljskim izbornikom Bogdanom Wentom pred kraj utakmice odgovorio je:

"Nije bilo teški riječi, malo je na kraju protestirao zbog one lopte koju su suci nama dosudili. Ali to je sve normalno u ovakvim utakmicama."

Zrnić: Treba se odmoriti za Francusku

Vedran Zrnić objasnio je što se događalo na poluvremenu u svlačionici:

"U poluvremenu smo rekli da se moramo pokrenuti, odigrati više kontri, igrati brže, tako je i bilo. Znali smo da oni imaju veliki respekt prema nama. Bit će veliko finale s Francuskom, treba se odmoriti."

Izbornik Lino Červar podsjetio je da je Hrvatska pod njegovim vodstvom osvojila šest medalja:

"Kad to pomnožimo s brojem igrača, onda je u Hrvatsku stiglo 120 medalja. Publika je bila fenomenalna, ovo je bio ispit strpljivosti, znao sam da će ovo biti rovovski rat, da se neće ništa brzo riješiti. Mirko se u drugom dijelu razbranio i onda je sve bilo lakše."

Drago Vuković opet je dao neke ključne golove.

"Bilo je teško, ali to je polufinale, tu ne može biti lako. Obrane su u prvom poluvremenu bile sjajne. Bilo je to teško probiti. U drugom poluvremenu nam je ipak krenulo."

Hrvatska je u prvim utakmicama jedva dolazila do pobjeda, a u najbitnijim utakmicama bila je puno uvjerljivija. Červar je to ovako objasnio:

"Prvi mačići se bacaju u vodu. Treba biti pravi kad je najvažnije. Pozdravljam sve navijače, posebice moje Istrane", uskliknuo je razdragani Červar podsjetivši još jednom da je ključ pobjede bila obrana.

"Mijenjali smo obrane, igrali smo 6-0, pa 5-1. Poljaci se tu nisu snašli i zato su radili pogreške, igrali smo pokretljivo. Blokirali smo njihove šuteve, zato je Mirku bilo lakše braniti."

Vuković: Neka bude kao u Ateni

Sutra ponovno s Francuzima u velikom finalu. Osveta za izgubljeno finale SP-a u Hrvatskoj:

"To je posebna utakmica. Dat ćemo svoj maksimum. Neću govoriti o tome da ćemo im se osvetiti. Ostalo je još snage u nama, bit ćemo sutra pravi, a tko će pobijediti, to ćemo vidjeti", oprezan je Vuković.

Ivano Balić zaradio je pred kraj utakmice ozljedu koljena. Hoće li biti spreman za finale. Červar nimalo ne sumnja:

"Balić će igrati. Bit će tu. Mi smo puno mlađi od Francuza, oni će za tri godine biti puno starijih od nas. Mi trebamo nastaviti svojim putem."

Vuković je na kraju dometnuo:
"Neka bude kao u Ateni, tamo sam bio tri puta na dopingu, ovdje dvaput. Valjda će i sutra ići, pa da sve bude isto i osvojimo zlato."

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika