31.01.2010. / 22:31

Autor: Ana Smrečki

Slučaj Fimi-media: Nakon tajnog sastanka Sanadera 'otkucalo' još pet direktora

O toj su temi za USKOK progovorili još neki, a njihov iskaz navodno potvrđuju Mihanovićeve tvrdnje. Naime, radi se o još najmanje pet direktora sudionika sastanka koji su razgovarali s predstavnicima USKOK-a

Damir Mihanović demantira bivšeg premijera SaanderaDamir Mihanović demantira bivšeg premijera SaanderaNakon što je izbrisan iz HDZ-a, bivši premijer Ivo Sanader odlučio je s hrvatskom javnošću komunicirati slanjem priopćenja. Najnovije, poslano u nedjelju odnosi se na slučaj Fimi-media. Sanader je, naime demantirao člana Uprave Croatia osiguranja Damira Mihanovića koji je potvrdio tajni sastanak u Banskim dvorima na kojemu se 20-tak direktora državnih poduzeća sugerirala suradnja s agencijom Fimi-medijom, Nevenke Jurak, koju je pak preporučio bivši HDZ-ov blagajnik Mladen Barišić.

'Gnjusne laži' ili velika tajna

Kako smo vas već izvještavali, Damir Mihanović je potvrdio medijske napise o spornom sastanku, održanom prije tri godine na Markovom trgu. Sanader je u svojem priopćenju demantirao ranije izrečene Mihanovćeve riječi, nazvavši ih 'gnjusnim lažima'. Ipak, nije opovrgnuo da se sastanak u navedenom broju i održao.

Progovorili i oni koji su do danas šutjeli

U tom kontekstu, HTV pak doznaje da su o toj temi za USKOK progovorili još neki, a njihov iskaz navodno potvrđuju Mihanovićeve tvrdnje. Naime, radi se o još najmanje pet direktora sudionika sastanka koji su razgovarali s predstavnicima USKOK-a.

I dok Sanader priziva Sud, na kojem će Mihanović morati odgovarati zbog iznesenih informacija, član Uprave CO, svojom je porukom 'neka USKOK nastavi raditi svoj posao' jasno dao do znanja da se eventualnih tužbi nimalo ne boji. Nisu ga obeshrabrile ni prijeteće poruke. Bilo ih je ukupno šest, a uputili su mu ih žena i muškarac putem telefona. Najnoviji slučaj hajke na bivšeg premijera Sanadera, premijerka Kosor nije željela komentirati.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 31.01.10. 23:25

Krece se ali previse sporo!


registracija
11/1/10

fluid, 01.02.10. 01:06

TIHA VODA BREGE DERE!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika