01.02.2010. / 22:22

Autor: Ana Smrečki

Razmotava se klupko u slučaju Fimi-Media: Otkrivaju se novi preplaćeni poslovi

Bivši premijer Sanader navodno je preko svojih posrednika stupio u kontakt s jednim našim poznatim odvjetnikom s kojim želi razgovarati o slučaju Fimi-Media. Hoće li Sanader dogovoriti susret trebalo bi biti poznato do kraja tjedna. Moguće da se radi o odvjetniku Anti Nobilu

Bivši premijer Ivo Sanader, kojeg se dovodi u kontekst s agencijom Fimi-MediaBivši premijer Ivo Sanader, kojeg se dovodi u kontekst s agencijom Fimi-MediaGlavni akteri najnovije afere s državnim poduzećima u koju je navodno upletena agencija Fimi-Medija, vlasnice Nevenke Jurak, odlučili u medijima iznijeti svoju stranu priče. Bivši premijer Sanader cijelu je priču putem priopćenja nazvao 'gnjusnim lažima'. Njega se, podsjetimo dovodi u kontekst glavnog organizatora tajnog sastanka u Banskim dvorima prije tri godine, na kojem je navodno preko HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića direktorima državnih poduzeća sugerirao oglašavanje preko agencije Nevenke Jurak.

Ona pak za pojedine medije otkriva da je sve radila po zakonu, da je žrtva medijskog linča, da je s Barišićem veže dugogodišnje prijateljstvo, nikakav izvanbračni odnos. Opovrgava i tvrdnje Damira Mihanovića iz Croatia osiguranja, koji je potvrdio autentičnost spornog sastanka u Vladi 2007. godine, da mu je prijetila nakon što je o toj temi progovorio u javnosti.

Istraga policije i USKOK-a ide u nekoliko smjerova

I tako smo došli i do Mladena Barišića. Njemu pak nije jasno zašto ga se dovodi u kontekst s izvlačenjem novca iz državnih tvrtki i namještanju poslova agenciji Fimi-Medija. I dok se glavni akteri čude, klupko se razmotava. Prema pisanju Jutarnje lista istraga policije i USKOK-a ide u nekoliko smjerova, a otkrivaju se i neki novi poslovi koje je ta tvrtka dobivala od države.

Naime, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje 2008. godine je za organizaciju svečanosti otvaranja radova na obnovi željezničke pruge Vinkovci - Tovarnik angažirala agenciju Birt iz Zagreba koja je za svoje usluge tražila 60 tisuća kuna. No, posao su naknadno izgubili bez obrazloženja, a organizacija spomenute svečanosti povjerena je Nevenki Jurak i to za 200 tisuća kuna.

Sanader o slučaju Fimi-Media želi razgovarati s Nobilom?

Istodobno, Jutarnji list piše da je bivši premijer Sanader preko svojih posrednika stupio u kontakt s jednim našim poznatim odvjetnikom s kojim želi razgovarati o slučaju Fimi-Media. Hoće li Sanader dogovoriti susret trebalo bi biti poznato do kraja tjedna. Moguće da se radi o odvjetniku Anti Nobilu, koji jedini nije želio komentirati ovaj slučaj za spomenute dnevne novine. Čak nije želio odgovoriti na pitanje je li on taj branitelj koji se spominje u kontekstu obrane bivšeg premijera.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 01.02.10. 22:36

Da bi vam bilo jasno iz čega je Sanader crpio svoj "stil"funkcioniranja,dajte si malo truda i na Gogle ukucajte Protokoli sionskih mudraca.Sve će vam biti jasno.A čini mi se da nije sam koji je prakticirao spomenute protokole.


registracija
10/11/09

ruvil, 02.02.10. 17:45

Tko drugi nego Nobilo ? Ni principa ni karaktera kad je lovica u pitanju!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika