02.02.2010. / 23:52

Autor: Ana Smrečki

Istaga o poslovanju Nevenke Jurak vodi čak do MUP-a

Kriminalistička policija i Porezna uprava, koje po nalogu USKOK-a provjeravaju poslovanje te tvrtke došle su i do vlastitih vrata. Trenutno se 'češljaju' ugovori vezani za provođenje Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. U MUP-u priznaju da su poslovali s Fimi-Medijom

Neveka Jurak, vlasnica agencije Fimi-mediaNeveka Jurak, vlasnica agencije Fimi-mediaIako je agencija Fimi-Medija u vlasništvu Nevenke Jurak najvjerojatnije jedina takva agencija u Hrvatskoj koja se, prije dolaska premijerke Kosor mogla pohvaliti s milijunskim prihodima, ona je do sad u javnosti bila gotovo ne zapažena. Navodi da se preko Fimi-Medije isisavao državni novac i to iz 20-tak naših poduzeća baziraju se na sve čvršćim temeljima, a svakim danom otkrivaju se i novi detalji.

Ugovori se češljaju i u MUP-u

Jutarnji list tako piše da su Kriminalistička policija i Porezna uprava, koje po nalogu USKOK-a provjeravaju poslovanje te tvrtke došle do vlastitih vrata. Trenutno se 'češljaju' ugovori vezani za provođenje Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. U MUP-u priznaju da su poslovali s Fimi-Medijom. Osim zakupa medijskog prostora, toj je agenciji povjerena i produkcija promidžbenog materijala. Taj je program dijelom financirala i Croatia osiguranje.

Premijerka stavila točku na 'i'

Hoće li se pronaći nezakonitosti u poslovanju s Fimi-Medijom, za sada nije poznato. Provjeravaju se svi sporni ugovori kao i tko je i po čijem nalogu upravo toj agenciji dodijelio posao produkcije i marketinga.

Nagađa se da je Fimi-Medija samo u prošloj godini od državnih poduzeća zaradila gotovo 40 milijuna kuna. Enormnu zaradu za jednu takvu agenciju u Hrvatskoj, očito je zaustavila premijerka Kosor. Ona je, naime krajem prošle godine obustavila sve poslove sa spomenutom agencijom, ni ne sluteći što se krije u pozadini cijelog slučaja.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 03.02.10. 06:20

Te ugovore je 100 % potpisao i sklopio neki pozornik.Treba ga i dalje držati da bude "vucibatina"na glavnom kolodvoru.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika