03.02.2010. / 00:03

Autor: Ana Smrečki

Bojan Gudurić se nudi za svjedoka pokajnika u slučaju Pukanić

Gudurić traži da ga se što prije izruči Hrvatskoj, a njegov odvjetnik Nenad Balaban tvrdi da se optuženi za atentat na Pukanića i Franjića 'odlučio predati jer vjeruje u hrvatsko pravosuđe te da na Sudu planira dokazati svoju nevinost'. Ipak, zbog ove najnovije okolnosti, USKOK neće tražiti odgodu suđenja

Bojan Gudurić, optuženi za likvidaciju Pukanića i Franjića predao se policiji i želi u Hrvatsku kao pokajnikBojan Gudurić, optuženi za likvidaciju Pukanića i Franjića predao se policiji i želi u Hrvatsku kao pokajnikTočno u 9 sati na zagrebačkom Županijskom sudu počinje 'suđenje stoljeća'. Radi se o ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića koji su ispred redakcije Nacionala likvidirani 23. listopada 2008. godine. Bojan Gudurić, optužen za to djelo sam se predao policiji Republike Srpske uoči suđenja, jer navodno želi biti pokajnik. Navodno je strahovao da bi mogao biti ubijen ili izručen u Srbiju. Naime, Jutarnji list piše da Gudurić želi biti svjedok pokajnik na suđenju te da je namjerno 'tempirao' predaju za 'suđenje stoljeća' u Zagrebu.

Vjeruje u hrvatsko pravosuđe

Gudurić traži da ga se što prije izruči Hrvatskoj, a njegov odvjetnik Nenad Balaban tvrdi da se optuženi za atentat na Pukanića i Franjića 'odlučio predati jer vjeruje u hrvatsko pravosuđe te da na Sudu planira dokazati svoju nevinost'. Ipak, zbog ove najnovije okolnosti, USKOK neće tražiti odgodu suđenja.

Gudurićevo izručenje zatražila je i Srbija zbog razbojstava, a budući da je državljanin Srbije, BiH pravosuđe odlučuje kome će izručiti okrivljenog za Pukanićevo i Franjićevo ubojstvo. S obzirom na to da je Hrvatska tjeralicu raspisala ranije, te da se radi o težem kaznenom dijelu, Gudurić bi se uskoro trebao pridružiti 'ekipi' koja je organizirala i u provela u djelo brutalni atentat ispred Nacionalove redakcije u središtu Zagreba.

Gudurić ne zna držati pušku

Ne poriče da je bio u Hrvatskoj prije i za vrijeme atentata na Pukanića i Franjića, kao ni da je držao snajper na kojem je nađen njegov DNK. Ipak, njegov odvjetnik opovrgava Gudurićevo sudjelovanje u atentatu, pojašnjavajući da Pukanića nije planirao gađati snajperom, budući da mu je pored automobila postavljen eksploziv. Pojašnjava i da Gudurić nije bio u vojsci te da ne zna držati pušku u rukama, a kamoli da zna pucati.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 03.02.10. 13:50

Sada ga njegovi nalogodavci ostro progone, u svakom slucaju uspjesnije od policije. Gdie je samo zenu i dijete sklonio? Tu se vode poslovi na visini!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika