03.02.2010. / 23:19

Autor: Ana Smrečki, Hina

Bojan Gudurić posljednja karika do stvarnog naručitelja Pukanićevog ubojstva

Zauzvrat bi on mogao zatražiti status krunskog svjedoka, budući da se sam predao policiji, što zbog straha za vlastiti život, što zbog nedostatka novca za život. No, bitno je spomenuti da je Gudurić do samovoljne predaje policiji živio s trudnom suprugom blizu Novog Sada

Bojan Gudurić sam se predao policiji uoči suđenja u slučaju PukanićBojan Gudurić sam se predao policiji uoči suđenja u slučaju PukanićU nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića sudsko vijeće odlučuje o zahtjevu obrane optuženih da se iz sudskog spisa kao nezakoniti izbace ključni dokazi na kojima USKOK temelji optužnicu. Između ostalog, radi se o svjedočenju krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića te crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića koji za zločin odgovornim smatra svog kuma, crnogorskog premijera Milu Đukanovića i 'njegov' duhanski kartel. Sud će odlučiti i o dokazima koje će provesti tijekom suđenja.

Živio s trudnom suprugom u blizini Novog Sada

U međuvremenu, čeka se izručenje Bojana Gudurića, koji bi mogao biti posljednja karika koja bi dovela do konačnog naručitelja ubojstva, piše Večernji list. Zauzvrat bi on mogao zatražiti status krunskog svjedoka, budući da se sam predao policiji, što zbog straha za vlastiti život, što zbog nedostatka novca za život. No, bitno je spomenuti da je Gudurić do samovoljne predaje policiji živio s trudnom suprugom blizu Novog Sada.

Gudurić se boji likvidacije u Srbiji

Njegov odvjetnik Nenad Balaban tvrdi da se Gudurić boji za svoj život, pa zbog straha od likvidacije želi što prije u Hrvatsku. Balaban tvrdi da će mu se želje ostvariti za deset dana. Naš ministar pravosuđa Ivan Šimonović po tom pitanju nema nikakvu službenu potvrdu, no poručuje da je sva dokumentacija potrebna za izručenje poslana na vrijeme u BiH. Budući da je uz Hrvatsku i Srbije predala zahtjev za izručenjem, za konačno rješenje upravo bi moglo biti ključno to što smo mi prvi poslali taj zahtjev. Presudna je i težina kaznenog dijela, država izvršenja, ali i državljanstvo.

Vezane vijesti

Kongo u rukama gospodara rata

Kongo u rukama gospodara rata

Jedini način da se uđe u Shabundu ili iziđe iz nje jesu pješačenje 350 km kroz džunglu do Bukavua ili let. Tamošnji stanovnici nemaju novca za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika