04.02.2010. / 12:16

Autor: Boris Bilas

Sutkinja prihvatila sve dokaze i naredila vještačenje mobitela optuženih

Sutkinja Kršul prihvatila je prijedlog prvooptuženog Roberta Matanića da se ispita njegov bivši odvjetnik Zvonimir Zebec. On će ujedno biti prvi svjedok u nastavku suđenja, koje će se održati 15. veljače u 9 sati

Sutkinja je sljedeće ročište zakazala za 15. veljačeSutkinja je sljedeće ročište zakazala za 15. veljačeDrugog dana suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića na zagrebačkom Županijskom sudu, sutkinja Ivana Kršul prihvatila je sve svjedoke koje su predložile obrana i tužitelji, ali je istaknula da će naknadno donijeti odluku o svjedočenju Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam koji se trenutno nalazi u pritvoru u Beogradu te o svjedočenju zaštićenog svjedoka Tomislava Marjanovića.

Također, sutkinja je prihvatila sve dokaze koji su dobiveni prisluškivanjem telefona i sms-a te naložila da se u sudnici pregledaju sadržaji CD-a koji su pronađeni u pretresu stana Amira Mafalanija.

Vještačenje mobilnih telefona optuženih

Kako bi se utvrdila povezanost optuženih, pregledat će se sadržaj mobilnog telefona Tomislava Marjanovića te će se taj spis pridodati informacijama dobivenim vještačenjima mobilnih telefona ostalih optuženih. Dodatna povezanost potvrdit će se pretragom baznih stanica njihovih mobilnih operatera.

Izvijestila je da će naknadno odlučiti o prijedlogu obrane da se ispitaju glavni Državni odvjetnik Mladen Bajić, ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan i šef 'hrvatskog FBI-a' Tihomir Kralj. Istodobno, odbila je svjedočenje odvjetnika Zorana Pilipovića.

Sutkinja Kršul prihvatila je prijedlog prvooptuženog Roberta Matanića da se ispita njegov bivši odvjetnik Zvonimir Zebec. On će ujedno biti prvi svjedok u nastavku suđenja, koje će se održati 15. veljače u 9 sati.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

registracija
4/2/10

News, 04.02.10. 14:30

Postoji li lektor u vašoj redakciji?
"Također, svjedokinja je prihvatila sve dokaze koji su dobiveni prisluškivanjem telefona i sms-a te naložila da se u sudnici pregledaju sadržaji CD-a koji su pronađeni u pretresu stana Amira Mafalanija.
"
"Kako bi se utvrdila međusobna veza optuženih, izvršit će se pregledavanje sadržaja mobilnog telefona Tomislava Marjanovića te se se pridodati vještačenjima mobilnih telefona ostalih optuženih. Dodatnu vezu potvrditi će se pretragom baznih stanica njihovih mobilnih operatera."

Nisam znao da svjedokinja prihvaća dokaze, kao i da će "se se pridodati vještačenjima..."


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika