04.02.2010. / 15:07

Autor: Boris Bilas

Kajin o privatizaciji Uljanika: 'Odluka Vlade je uvredljiva i tužna'

"Ovakva odluka Vlade je uvredljiva, a za građane Istre ona je tužna jer čemu privatizirati brodogradilište koje 150 godina uspješno posluje kao državna tvrtka", rekao je Kajin za nacional.hr

Damir KajinDamir KajinNakon što je hrvatska Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku o početku prikupljanja ponuda za prodaju 59 posto dionica pulskog Uljanika, za komentar smo zamolili saborskog zastupnika IDS-a Damira Kajina.

"Ne razumijem postupnje Vlade u slučaju Uljanika i nije mi jasno za koga se u Banskim dvorima ovakvim odlukama odrađuje posao", kaže Kajin i dodaje kako mu nije jasno zašto privatizirati brodogradilište koje je nedavno isporučilo jedan brod vrijednosti 180 milijuna dolara, dok se u drugim brodogradilištima za tu istu cijenu grade četiri broda.

Čemu privatizacija uspješne tvrtke?

"Ovakva odluka Vlade je uvredljiva, a za građane Istre ona je tužna jer čemu privatizirati brodogradilište koje 150 godina uspješno posluje kao državna tvrtka", rekao je Kajin za nacional.hr dodavši kako smatra da bi Vlada trebala zadržati kontrolni paket od 25 posto + jedne dionice.

"Bojim se da nakon odustajanja Tankerske plovidbe od kupnje Uljanika, natječaj može biti namješten za neke strane ili domaće investitore", smatra Kajin koji kaže da je ovo najgore moguće vrijeme za raspisivanje natječaja i kako treba učiniti sve da Vlada promijeni svoju odluku.

Potpuno suprotnog mišljenja je predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozrena Matijašević koji je zadovoljan ovakvim razvojem događaja.

Suradnja Vlade i sindikata

"I kod ove odluke vezane za Uljanik Vlada je potvrdila obavezne uvjete natječaja koji su vrijedili i u 1. krugu privatizacije. Drago mi je da je do toga došlo jer to pokazuje da je došlo do razumijevanja između Vlade i socijalnih partnera", kaže Matijašević za nacional.hr i nastavlja:

"Nažalost došlo je do nepotrebnih nesuglasuica između Vlade i uprave Uljanika. Žao mi što je zbog toga izgubljeno sedam dana", smatra šef HUS-a koji dodaje kako bi bilo odlično da novac od prodaje bude usmjeren u tehnološku obnovu brodogradilišta Uljanik, kao što je to slučaj i u drugim brodogradilištima.

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika