04.02.2010. / 21:17

Autor: Ana Smrečki

Čačić donio konačnu odluku: 'Ne povlačim se iz politike, spreman sam za posao'

«Ova prometna nesreća je moja osobna tragedija, ali ni jednog trenutka nisam pomislio izbjegavati odgovornost ili tajiti istinu», otkrio je Čačić

Čelnik HNS-a Radimir Čačić neko je vrijeme izbivao iz javnosti Čelnik HNS-a Radimir Čačić neko je vrijeme izbivao iz javnosti Nakon prometne nesreće koju je sam izazvao na autocesti u Mađarskoj, nakon koje su smrtno stradale dvije osobe, šef HNS-a Radimir Čačić nije se previše pojavljivao u javnosti. S medijima je uglavnom komunicirao putem priopćenja, a sve svoje političke dužnosti gotovo je zamrznuo. Za petak je pak sazvao press konferenciju, na kojoj će detaljno progovoriti o svojim planovima za budućnost.

Trebalo mu je vremena da se pribere

No, jedno je jasno. Ostaje u HNS-u i spreman je na svakodnevne obveze i pitanja vezana uz prometnu nesreću. Naime, kako piše Večernji list Čačić se ne povlači iz politike, trebalo mu je vremena da se pribere. Kaže i da je u stalnom kontaktu s mađarskim odvjetnikom. Trenutno čeka pokretanje postupka u zemlji u kojoj je izazvao nesreću. Spreman se odazvati na svaki poziv mađarskih vlasti te sudjelovati u svim budućim procesima.

Ovo je moja osobna tragedija

«Ova prometna nesreća je moja osobna tragedija, ali ni jednog trenutka nisam pomislio izbjegavati odgovornost ili tajiti istinu», otkrio je Čačić.

Uz šefa HNS-a cijelo su ovo vrijeme bili i njegovi stranački kolege, a ni u jednom trenutku se nije moglo čuti da Čačić mora napustiti stranku. Bezuvjetnu potporu Čačić je imao i od nekadašnje prve dame HNS-a Vesne Pusić koja je više puta u medijima izjavila kako je ponosna na stranku, koja je u teškim trenucima pokazala zrelost, budući da nikome od kolega nije palo na pamet Čačićevu osobnu tragediju pretvoriti u svoju političku promociju.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 04.02.10. 22:35

zar politicar ne bi trebao svojim primjerom usmjeravati, instruirati, biti predvodnik civiliziranog ponasanja? U HR politicar ubije dvoje ljudi i na sva zvona galami da se ne zeli odreci svoje fotelje, moci i celebrity statusa. A HR mediji zale jer je politicar malo smrsavio.


registracija
30/12/08

csiki, 04.02.10. 23:12

Kakva drzava takvi su im i politicari.


registracija
9/8/09

vinko12, 08.02.10. 00:10

hrvatski mediji s nacionalom (svi sami ljevicarski) su obicno staljinisticko sranje u nazovi demokraciji. Hrvatski narod to nije zasluzio, niti se je itko borio za to osim komunjara. Gdje je sada mesic a gdje su ti "slavni" kolumnisti koji sire medijsku mrznju i linc protiv neistomisljenika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika