05.02.2010. / 11:15

Autor: Boris Bilas

Pevec u stečaju uz poruku radnika: 'Lopove, lopove'

Zdravko Pevec nije odgovarao na povike, ali je po tko zna koji put ponovio kako još uvijek vjeruje da će tvrtku spasiti strateški partner. Međutim, identitet tog partnera ponovno nije otkrio, pa tako ime tog tajanstvenog ulagača i dalje ostaje nepoznanica

Zdravko PevecZdravko PevecPredsjednica bjelovarskog Trgovačkog suda Branka Pleskalt proglasila je stečaj nad Pevecom Zagreb, bivšom tvrtkom Zdravka Peveca.

Kako je rekao privremeni stečajni upravitelj Branko Šket ukupni dug Peveca iznosi 1,2 milijarde kuna, a račun je od sredine listopada blokiran na iznos od 225 milijuna kuna. Zbog ovakvog dugovanja ukupno bi čak 700 radnika moglo ostati bez posla.

Najveći problem predstavljaju pozajmice unutar tvrtki Pevec grupe, koje iznose oko 300 milijuna kuna.

Ispred sudnice skupio se veći broj radnika iz poslovnih centara u Slavonskom Brodu, Kutini, Koprivnici i Jankomiru, a na ročištu se pojavio i sam Zdravko Pevec kojeg su okupljeni radnici dočekali zvižducima. Nakon što je ročište završeno, Pevec je ispraćen povicima: "Lopove, lopove!"

Zdravko Pevec nije odgovarao na povike, ali je po tko zna koji put ponovio kako još uvijek vjeruje da će tvrtku spasiti strateški partner. Međutim, identitet tog partnera ponovno nije otkrio, pa tako ime tog tajanstvenog ulagača i dalje ostaje nepoznanica.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

registracija
10/12/09

MKC, 05.02.10. 12:26

Tipični hrvatski model. Nesposobna vlada uz pomoć nadristručnjaka nagovori seljake ( ratare, mljekare, ...), povratnike koji imaju ušteđevine, lakomislene itd. da se uvale u neki biznis,uz pomoć kredita banaka u vlasništvu stranaca. A mogli su sasvim lijepo živjeti i bez toga. Kada sve krene loše, a mora, jer predpostavke koje su im servirali nadristručnjaci nisu ostvarive, zakoni nisu jasni, nastaje lom. Ljudi koji bi sa svojom imovinom živjeli sasvim pristojno, propadaju totalno, za sobom povuku i puno drugih, a oni gore samo pričaju i traže nove žrtve.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika